Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EVA-JANE SMEENK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

dance, R&B, zang

Eva-Jane Smeenk

Zangeres Eva-Jane Smeenk uit Valkenswaard is dochter van Harriët Willems, die in 1981 als Linda Williams Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Dublin. In 1999 zitten moeder en dochter allebei in het achtergrondkoor van de Belgische zangeres Vanessa Chinitor (1976) tijdens haar uitvoering van Like The Wind op het ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Eva-Jane Smeenk

Zangeres Eva-Jane Smeenk uit Valkenswaard is dochter van Harriët Willems, die in 1981 als Linda Williams Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in Dublin. In 1999 zitten moeder en dochter allebei in het achtergrondkoor van de Belgische zangeres Vanessa Chinitor (1976) tijdens haar uitvoering van Like The Wind op het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem. Eva-Jane zingt in coverbands (o.a. feestband Eighty-Eight), is te horen in commercials en werkt als achtergrondzangeres voor onder anderen Boney M, Johnny Logan, The Gibson Brothers, Frans Bauer, K3, Boris (Bo Saris) en Trijntje Oosterhuis. Onder de naam Eva Jane verschijnt in 2000 haar debuutalbum Queen Of Bees, geproduceerd door Crip Theeuwes en Basil Kühne van Studio Ochtendhond. De liedjes bevatten invloeden uit pop, R&B en dance. Pas in april 2008 heeft ze haar eerste solohit met de single Spinning Around. In de periode 2008-2010 zingt ze mee tijdens de concerten van de Belgische band Clouseau. Met onder meer Kris Wauters van Clouseau doet ze ook mee aan Café Flamand, de liveshow van Miguel Wiels en Peter Van De Veire met 50 jaar Nederlandstalige hits uit Vlaanderen.

Discografie Eva-Jane Smeenk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eva-Jane Smeenk

Audio/Video Eva-Jane Smeenk

Video Eva-Jane Smeenk

Eva-Jane Smeenk: Make you...
Eva-Jane Smeenk: Make you feel my love
Eva Jane - spinning around
Eva Jane - spinning around
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Eva-Jane Smeenk: Make you feel my love

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer