Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EVELIEN VAN DEN BROEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Promotiefoto 2015

Periode

1975 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags, zang

Online

Officiële website

Evelien van den Broek

Evelien van den Broek (Alkmaar, 1975) is componist en performer. Ze componeert en zingt in multimediaprojecten en maakt klankperformances met instrumenten, objecten en elektronica. Als zangeres voerde zij diverse nieuwe composities uit, meestal in combinatie met live elektronica. Een fascinatie voor een specifieke klank of een wonderbaarlijk instrument is ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, zang

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

8-4-21, Rewire Festival, Den Haag

Biografie Evelien van den Broek

Evelien van den Broek (Alkmaar, 1975) is componist en performer. Ze componeert en zingt in multimediaprojecten en maakt klankperformances met instrumenten, objecten en elektronica. Als zangeres voerde zij diverse nieuwe composities uit, meestal in combinatie met live elektronica. Een fascinatie voor een specifieke klank of een wonderbaarlijk instrument is vaak het startpunt voor nieuw werk. Evelien schreef de muziek voor de korte film 'Het Everzwijn' met Thom Hoffman en Carice van Houten. Ze componeerde voor '.nijnoK', een korte documentaire die een Gouden Kalf en diverse internationale prijzen won. Met choreografe/danseres Eva Baumann maakte ze vier dansvoorstellingen. Ook werkte ze met theatermakers Anne Karin ten Bosch en Sanja Mitrovic. Ze zong in 'Oproer 1783' (muziektheater) en 'Het Nokia Offer' (ensemble, tape & elektronica). Voor live uitvoering componeerde ze 'Wiegelied' (speeldoos & elektronica), 'Tanto de Nada' (stem & elektronica met duo bang.grab.stutter.) en 'Mr. Skylight & Mr. Mob' (fietshoorns, megafoons & elektronica bij het collectief In Modo Plastico). In 2013 maakte ze voor Toneelgroep Amsterdam de geluidswandeling Stemmengeschuifel - met Hermans Heijermans door De Pijp. Ze presenteert in 2015 onder het alias KUrKKU een nieuw project voor één vrouwenstem en live-elektronica.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Evelien van den Broek

Audio/Video Evelien van den Broek

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer