Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FABIENNE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Fabienne

Periode

1974 - heden

Genre

pop

Online

Beeld en Geluidwiki
Fansite

Fabienne

Fabienne maakt naam als VJ bij The Music Factory. Werkt daarvoor als assistente bij verschillende televisieshows en als fotomodel. Verruilt de muziekzender voor RTL 4 en bestormt eenmalig als zangeres de hitlijsten.
Volledige biografie...

Bezetting

Fabienne de Vries   zang

Overige muzikanten

Chip Visser   basgitaar
Tony Claessens   drums

Genoemd in de biografie van

1987   Secret Sounds

Biografie Fabienne

Fabienne maakt naam als VJ bij The Music Factory. Werkt daarvoor als assistente bij verschillende televisieshows en als fotomodel. Verruilt de muziekzender voor RTL 4 en bestormt eenmalig als zangeres de hitlijsten.

1993

Fabienne de Vries (Amsterdam, 1 februari 1974) zingt in het achtergrondkoortje op het nummer You're Place Or Mine van René Froger. Ze komt verder in de showbizz als ze zich inschrijft voor de Miss Universe-verkiezing. Ze belandt voor een presentatie-training bij de lokale omroep Radio Ronde Venen. Via een castingbureau komt ze als achtergrondzangeres/danseres terecht op de sets van ondermeer Onderweg Naar Morgen en de Honeymoon Quiz.

René Froger

1994

Via een baantje als assistente van Robert Ten Brink in 'All You Need Is Love' komt Fabienne in beeld bij The Music Factory (TMF). Daar presenteert ze ondermeer Toute Fabienne en de Weekend Special.

1997

Fabienne neemt samen met haar collega's Bridget, Isabelle en Sylvana van TMF onder de naam The Magnificent Four de single 'Get Close To You' op. De single schopt het tot Alarmschijf, maar komt niet verder dan een zestiende plaats in de Top 40.

The Magnificent Four

1999

Fabienne In het jaar dat ze door de Hitkrant-lezers tot populairste VJ wordt verkozen verlaat ze TMF. Ze maakt de overstap naar RTL 4 waar ze verslaggeefster is in het programma Wedden Dat?. Tevens start ze een solocarrière als zangeres. De single Will You Still Love Me, een op de sixties geïnspireerd nummer, komt uit bij EMI. De roem blijkt te helpen: de single wordt meteen uitgeroepen tot Alarmschijf. Mede dankzij een in Las Vegas opgenomen clip en uitgekiende promotiecampagne wordt de single een hit. Voor het nummer I'd Do It Again (op de B-kant) schreef de presentatrice zelf de tekst.

Discografie Fabienne

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Fabienne

Audio/Video Fabienne

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer