Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FAGHM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - 1971

Genre

jazzrock, pop/rock, rhythm & blues

Faghm

Faghm uit Hengelo komt voort uit de formatie Sound ’66 en speelt vanaf eind 1966 tot en met 1971 rhythm 'n blues en jazzrock. Zanger/fluitist Gert Morsman en bassist/gitarist Adri Banis zijn twee van de vaste bandleden. Vader Morsman speelt wel eens mee op saxofoon. De bandnaam komt voort uit ...
Volledige biografie...

Bezetting

Adri Banis   basgitaar
Gert Morsman   fluit, gitaar, saxofoon, zang
Fred Wouda   basgitaar
Herman ten Tije   drums
Martin de Leeuw   orgel

Overige muzikanten

Ben Bemer   toetsinstrumenten
Beppie Kamphuis   gitaar
Eddie Tiggelaar   drums
Karel Jacobs   saxofoon

Biografie Faghm

Faghm uit Hengelo komt voort uit de formatie Sound ’66 en speelt vanaf eind 1966 tot en met 1971 rhythm 'n blues en jazzrock. Zanger/fluitist Gert Morsman en bassist/gitarist Adri Banis zijn twee van de vaste bandleden. Vader Morsman speelt wel eens mee op saxofoon. De bandnaam komt voort uit de eerste letters van de voornamen van de leden uit de eerste bezetting. Die bestaat naast Morsman en Banis uit Fred Wouda (bas), Herman ten Tije (drums) en Martin de Leeuw (orgel). Faghm staat op Hemelvaartsdag 1967 in de Leeuwenkuil in Markelo op het allereerste openluchtpopfestival in Nederland. Een jaar later speelt de band ook tijdens de eerste editie van het grotere Lochem Festival. Als Ten Tije in militaire dienst moet, gaat de band na 1968 nog een paar jaar voort in wisselende bezettingen. Op zondag 17 februari 2008 treedt Faghm voor het eerst in bijna veertig jaar weer op, tijdens het festival Twenterock in Enschede, met naast Morsman in de bezetting drummer Eddie Tiggelaar, gitarist Beppie Kamphuis en toetsenist Ben Bemer. Nick de Vos valt voor Adri Banis in op bas.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Faghm

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer