Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FERRY CORSTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ferry Corsten

Periode

1975 - heden

Genre

DJ, producer, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

2HD, A Jolly Good Fellow, Albion, Bypass, Cyber F, Digital Control, Double Dutch, Eon, Exiter, Ferr, Firmly Undaground, Free Inside, Gouryella, Kinky Toys, Moonman, Project Aurora, Pulp Victim, Raya Shaku, Riptide, Sidewalk, Sidewinder, Skywalker, System F, The Nutter, Veracocha, Wosh, Zenithal

Ferry Corsten

Trance-producer, die naast talloze mixen ook zelf trance-platen maakt. Hij gebruikt daarvoor zeer veel pseudoniemen.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1988   Hardwell
1998   Rank 1
1999   DJ Tiësto
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ferry Corsten

Trance-producer, die naast talloze mixen ook zelf trance-platen maakt. Hij gebruikt daarvoor zeer veel pseudoniemen.

1991

Ferry Corsten Na eerst bezig te zijn geweest in het gabber-genre begint Corsten met het produceren van trance-muziek.

1996

Onder de naam Moonman brengt Corsten de single Don't Be Afraid (Of The Power) uit. De single behaalt de 46ste plaats in de Britse hitlijst.

1998

Onder het pseudoniem Pulp Victim brengt Corsten de behoorlijk commerciele track The World uit. De plaat flopt. Samen met Robert Jan Smit begint Corsten een eigen label: Tsunami. Genoemd naar het Japanse woord voor vloedgolf. De producer maakt diverse mixen voor collega-artiesten zoals F-Action.

1999

Corsten maakt onder het pseudoniem Moonman een wat stevigere remix van The World. De remix is een succes in Engeland. Hij werkt ook onder de namen Zenithal, Sidewalk, Sidewinder, Wosh, Project Aurora, 2HD en Free Inside. Smit en Corsten richten een tweede label op: Polar State. De single Out Of The Blue verschijnt. Het nummer doet het aardig in de Mega Top 100. In Engeland ontstaat zelfs een hype rond de track. Diverse Britse platenmaatschappijen willen de plaat licenseren. System F tekent uiteindelijk bij London Records. De single belandt in de Britse top 20. Er wordt tevens gewerkt aan een deal met Tommy Boy in Amerika. Samen met Vincent de Moor maakt Corsten onder de naam Veracocha de single Carte Blanche. De samenwerking met DJ Tiësto mondt uit in een single onder de naam Gouryella waarmee ze in Engeland de 15e plek van de hitparade behalen. In de zomer draait Corsten in Ibiza, Israel en Scandinavie. Het eerste System F-album is in de maak, maar verschijnt pas begin 2001. Eerst verschijnt echter nog de tweede single Piece Of Mind. In oktober wordt Ferry Corsten door de lezers van het Britse dancemagazine Muzik uitgeroepen tot de beste producer van het jaar. Corsten is betrokken bij de samenstelling van de Britse Trance Nation compilaties.

DJ Tiësto Vincent de Moor

2000

Op 23 februari krijgt Corsten de Zilveren Harp van Conamus uitgerijkt. Inmiddels heeft hij remixen van William Orbit, Moby en U2 op zijn naam staan. Tijdens de Dancestar 2000 Awards in Engeland wordt Corsten genomineerd in de catergorieën Best Producer en Best Remix. Beide voor de remix van het nummer Adagio For Strings van William Orbit.

2001

Ferry Corsten Op 26 maart verschijnt Out Of The Blue, het nieuwe album van System F. De single Soul On Soul wordt ingezongen door de Britse zanger Marc Almond (Soft Cell). De single bevat ondermeer een remix van Barthezz. Een week na het dramatisch aflopende Dance Valley (ruim 700 mensen worden met onderkoelingsverschijnselen opgevangen als 100 van de 130 pendelbussen niet op komen dagen) verschijnt de DJ-set van Ferry Corsten op cd. Voor het nummer Dance Valley Theme 2001 ontvangt hij tijdens het Amsterdam Dance Event een gouden plaat.

Bart Claessen

2002

De clip bij de single Punk is in het voorjaar regelmatig te zien bij de clipzenders. Voor het Amerikaanse label Moonshine maakt Corsten het remixalbum Global Trancemissions. Tokyo is de eerste uitgave in de cd/dvd-serie World Tour. Op de twee schijfjes staan ondermeer een DJ-mix, de videoclip bij de single Punk en een videoregistratie van een optreden in Tokyo. In de zomer verschijnt Needlejuice, de nieuwe single van System F. Ferry Corsten maakt samen met John Ewbank de single Ligaya die in oktober internationaal wordt uitgebracht onder de naam Gouryella. De zang is van Patty Gaddum uit Mindmenders. Het debuutalbum van Gouryella staat gepland voor de tweede helft van 2003.

John Ewbank Mindmenders

2003

Ferry Corsten wordt in februari genomineerd voor een DanceStar Award USA. De DJ draait een keer in de twee maanden in club Glow te Washington DC. Zijn tweede cd in de World Tour serie heet dan ook niet verwonderlijk World Tour Washington. Op 19 april neemt Corsten in club Spundae te Los Angeles een nieuwe mix-cd op. Mixed Live: Ferry Corsten: Spundae Los Angeles bevat een DVD met een 5.1 Dolby Digital Surround Sound versie van de mix plus een minidocumentaire over Ferry Corsten. Het album wordt in juli in de Verenigde Staten uitgebracht. Vanaf 3 mei presenteert Ferry Corsten zijn eigen radioprogamma op ID&T radio. De DJ speelt op 25 oktober een zeven uur lange set in de Heinken Music Hall om het verschijnen van zijn debuutalbum Right Of Way te vieren. De cd bevat de singles Punk en Rock Your Body Rock en gastbijdragen van ondermeer Birgit en de Britse zangeres Shelley Harland.

Birgit

2004

Ferry Corsten De compilatie Mixed Live: Spundae@Circus, Los Angeles wordt door het Amerikaanse The Dance Music Academy genomineerd voor een USA Dancestar Award in de categorie Best Compilation. Corsten maakt ook kans een prijs te winnen in de categorie Best International DJ. Die laatste prijs gaat echter naar de Duitser Paul van Dyk. Ferry Corsten komt in februari met de single Rock Your Body Rock binnen op de elfde plaats van de toonaangevende Britse Single Charts Top 40. Hij breekt daarmee een Nederlands record, want het is tot dan toe nooit eerder gebeurd dat een Nederlandse producer met verschillende projecten meer dan acht hits heeft gehad in Engeland. Corsten reist in maart door het noorden van Amerika ter promotie van het album Right Of Way. De DJ/producer wordt genomineerd voor een TMF Award in de categorieën Beste Nationale DJ en Best Video (gemaakt door Jeroen Hofs, beter bekend als Eboman). De bekendmaking van de prijs vindt plaats op 10 april in Ahoy'. Eind mei verschijnt de single It's Time. De remixen worden verzorgd door Agnelli & Nelson, Luke Slater en Kai Tracid. Het toonaangevende Britse danceblad DJ Magazine stelt naar aanleiding van een stemming op het internet een lijst met de beste dj's van de wereld samen. Ferry Corsten behaalt de vijfde plaats

Eboman

2005

In maart gaat L.E.F. van start in de Amsterdamse club Panama. L.E.F. is de eigen clubavond van Ferry Corsten. De afkorting staat voor Loud Electronic Ferocious. Eind augustus draait de DJ voor het eerst in Dubai. Corsten maakt een remix van Marco Borsato's hit De Bestemming. De remix is te vinden op de compilatie Made In Holland die wordt uitgebracht in het kader van de Muziek 10 Daagse. Tijdens de jaarlijkse DJ Awards-ceremonie in club Pacha te Ibiza wordt Ferry Corsten eind september uitgeroepen tot de beste Trance DJ. De hitsingle Fire bevat zang van Simon LeBon, de leadzanger van Duran Duran. Corsten viert zijn 32ste verjaardag in december met optredens New York en Los Angeles. Tijdens de jaarwisseling draait hij tweemaal in Engeland, respectievelijk in Birmingham en London.

2006

Ferry Corsten De DJ is in januari en februari te zien achter draaitafels in New York, Los Angeles, Taipei, Londen, Portrush, Praag en Boekarest. Hij draait op 24 februari ook in het Holland Heineken House te Turijn tijdens de Olympische Winterspelen. Ferry Corsten verzorgt de mix op de gratis cd bij het maartnummer van het Britse danceblad Mixmag. In maart en april verschijnen verschillende remixen op 12" van het nummer Whatever met onder meer vocale bijdragen van Esmee Bor Stotijn en remixen door Marcel Woods, Coburn, Oliver Shine, Bellatrax en Redd Square. Whatever bevat elementen uit het nummer Blah, Blah, Blah van Kevin Hunter en Bill Lefler, een producersduo dat werkt voor het muziekproductiebedrijf GMW Entertainment van William Haighton (VAN Records), Ged Malone en Martin Hanlin. Naast Simon Le Bon (in het nummer Fire) bevat L.E.F. gastbijdragen van o.a. Howard Jones en Guru (op de single Junk). Corsten maakt remixen voor de titelsong van de Amerikaanse serie Prison Break en voor de Japanse popster Ami Suzuki. De DJ treedt op in Brazilië, Engeland, Ierland, Schotland, Mexico, Israël, Malta, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Estland, Litouwen, Cyprus en in Nederland o.a. op Sensation White, Dance Valley (met een eigen L.E.F.-podium) en op 22 juli tijdens een gratis feest bij de Euromast in Rotterdam onder de titel Ferry Corsten @ The Park. Vanaf 29 juni tot en met 24 augustus draait Corsten zeven donderdagen in club Cream in Amnesia op Ibiza. Het album L.E.F. behaalt in de Verenigde Staten binnen twee weken de hoogste positie in dance download charts van iTunes. Op 12 augustus is de DJ headliner tijdens de Zürich Street Parade. Op 14 september draait Corsten als eerste Nederlandse dj in het oliestaatje Bahrein. Een dag later staat hij in de Peppermint Club te Dubai. 27 september start in Phoenix, Arizona de 'The Ferry Corsten L.E.F. Road To Voodoo Tour' die op 28 oktober eindigt in New Orleans tijdens het Voodoo festival. Daar treedt de DJ op vanaf het dak van zijn tourbus, direct na het optreden van de Red Hot Chili Peppers. In de laatste weken van het jaar reist Corsten naar Azië voor een tournee door China, Singapore, Maleisië, Taiwan en Japan. In Singapore is hij headliner op het grote podium tijdens het festival ZoukOut. Het nummer Daylight wordt verkozen tot de officiële track van ZoukOut '06.

2007

De single Hurt Of Intention van de Duitse groep Mind One is de tiende uitgave op Corstens eigen label Flashover Recordings. De plaat bevat onder meer een door hem gemaakte remix van het titelnummer. De 12'' Insolation (februari) van System F bevat op de B-kant een remix door het Nederlandse duo Left & Right. De single Beautiful (maart) is geschreven door Corsten samen met Ben Cullum (de broer van de beroemde Britse jazzmuzikant Jamie Cullum) en zangeres Debra Andrew die ook de vocalen voor haar rekening neemt. Op de B-kant staat een remix door Paul Moelands alias Re:Locate. De drie werken ook samen op de single Forever (april) uitgebracht door Aleph Recordings. Na zijn tournee door Australië en Nieuw-Zeeland treedt Corsten op 31 maart op tijdens Sensation White van ID&T voor 15.000 bezoekers in het Antwerpse Sportpaleis. De DJ/producer verzorgt ook het themanummer van die avond: Loud Electronic Sensation, een bewerking van zijn track Loud Electronic Ferocious. Hij is tevens samen met Marco V een van de DJ's tijdens Dancetour 2007, een gratis toegankelijk festival dat tijdens de zomer in negen Nederlandse steden plaatsvindt. De tournee start op Koninginnedag in Dordrecht en wordt op 30 augustus afgesloten in Doetinchem. Dancetour ondersteunt KidsRights, een van oorsprong Nederlandse stichting die geld en aandacht werft voor kwetsbare kinderen. Ferry Corsten is ambassadeur van KidsRights. Eind mei verschijnt het mixalbum Passport: United States Of America. De bonus-dvd bevat beelden achter de schermen tijdens de Amerikaanse tournee van oktober 2006 en de videoclip bij het nummer Junk. In mei draait de DJ in Londen en tijdens Gatecrasher Syndicate te Bristol. Een maand later keert hij terug naar Groot-Brittannië voor een set tijdens Colourfest in Glasgow. Een paar dagen later volgt een volgende Noord-Amerikaanse tournee met optredens in o.a. Toronto, Montreal, Winnipeg, Washington, New York, Dallas, Denver, Detroit, Chicago, Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. In juni lanceert Corsten in samenwerking met iKY Clothing zijn eigen nieuwe kledinglijn. De tournee eindigt op 3 juli in San Diego. Na zijn set live op Dance Valley op 14 juli mixt Ferry Corsten de compilatie Dance Valley 2007. De single The Race is het officiële 'anthem' voor de Bavaria City Racing 2007 dat in het weekend van 17 augustus plaatsvindt in Rotterdam. Corsten verzorgt in de zomer zeven optredens tijdens de zogenaamde Cream Nights in de club Amnesia op het Spaanse eiland Ibiza. In de periode juli en augustus treedt hij ook op in Hongarije, Polen, Engeland, Duitsland en Tunesië. In Nederland doet hij onder meer Dance Valley en FFWD Dance Parade aan. Vanaf juli is de DJ op het internetradiostation DI.fm te horen met zijn wekelijkse show Corsten's Countdown. Tijdens de tiende editie van de DJ Awards op Ibiza wint Corsten in de categorie Trance. Corsten staat op 27 oktober in Ahoy' met zijn concert Full-On Ferry. De DJ/producer maakt een remix van het nummer Bring The Noise van Public Enemy. De remix wordt uitgebracht onder de titel Public Enemy vs Ferry Corsten - Bring The Noise.

Marco V

2008

Door een samenloop van omstandigheden draait Corsten 24 mei voor het eerst samen met Tiësto op het ETD POP Festival te San Francisco. De historische DJ-samenwerking wordt met groot enthousiasme door het publiek ontvangen en krijgt een vervolg op Dance Valley tijdens de afsluiting op Corstens eigen Flashover Recordings Stage. Twee remixen die Ferry Corsten in 1999 maakte van de U2-hit New Years Day verschijnen in augustus op een extra cd bij de speciale, geremasterde editie van het album War van U2. Op 16 augustus is Ferry Corsten een van de headliners op het Sziget Festival in Hongarije. Corstens derde artiestenalbum Twice In A Blue Moon verschijnt op 1 november. De plaat bevat onder meer de single Radio Crash. De plaat bevat onder meer de single Radio Crash. Op dezelfde datum vult de DJ/producer voor de tweede maal de Rotterdamse Ahoy' met een gemaskerde editie van het evenement Full On Ferry – The Masquerade.

DJ Tiësto

2009

Ferry Corsten gaat met zijn soloshow Twice In A Blue Moon: The Experience de wereld over. De tournee start op 29 mei in het Putra World Center in Kuala Lumpur, Maleisië. Ferry Corsten draait in het zomerseizoen in totaal acht keer in club Amnesia op Ibiza. De dvd Backstage bevat naast een liveregistratie van het evenement Full On Ferry een 45 minuten durende documentaire met een kijkje achter de schermen tijdens Corstens wereldtournee.

2010

Eind maart verschijnt de mixcompilatie Once Upon A Night, een dubbelalbum met trance en house die exclusief voor de compilaties is geproduceerd door onder anderen BT, Tritonal, Breakfast, Rafaël Frost en Bart Claessen. Corsten gaat met Once Upon A Night: The Experience op tournee en is onder meer te zien in Miami (27 maart), Los Angeles (2 april) en Londen (9 april). Na optredens in Londen (17 september) en op Ibiza (19 september) doet de DJ vanaf 24 september zijn North America Club Tour, beginnend in San Francisco en op 31 oktober eindigend tijdens het Voodoo Music Festival in New Orleans. Daarna staat hij met Once Upon A Night onder meer in Beiroet, Libanon (27 november).

2012

Corsten vernoemt zijn vierde artiestenalbum WKND naar zijn videoshow op YouTube. Op de plaat staan minder samenwerkingen met gastmuzikanten dan op eerder werk. Ben Hague zingt in Ain’t No Stoppin’, Sarah Bettens in Let You Go en ook Armin van Buuren levert bijdragen.

2013

Op het grote Ultra Music Festival in Miami, dat plaatsvindt op de twee laatste weekenden van maart, staan naast Ferry Corsten nog tien Nederlandse acts geprogrammeerd.

Discografie Ferry Corsten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ferry Corsten

Audio/Video Ferry Corsten

Video Ferry Corsten

Het begin
Het begin
Out Of The Blue
Out Of The Blue
Trance
Trance
Moonman
Moonman
Gouryella
Gouryella
Ibiza
Ibiza
Complete Interview
Complete Interview
Remixen
Remixen
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Remixen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer