Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLIP DA SCRIP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - 2001

Genre

hiphop

Flip da Scrip

Oost-Nederlandse groep die experimentele muziek met een vaste lijn van hiphop maakt en live-shows met veel energie brengt.
Volledige biografie...

Bezetting

Stef Bruinsma   draaitafels, producer, rap, sampler
Jon Brown   rap, zang

Overige muzikanten

Bear   rap
Glaze   rap
Winston   zang
Crucial   zang
Natasha Slagtand   zang

Genoemd in de biografie van

1999   Tasha's World

Biografie Flip da Scrip

Oost-Nederlandse groep die experimentele muziek met een vaste lijn van hiphop maakt en live-shows met veel energie brengt.

1990 - 1997

Nadat de in Enschede geboren en getogen Stef Bruinsma als rapper Cooly D een aantal soloplaten opneemt die hij inmiddels liever vergeet, richt hij samen met rapper Glaze de hiphopformatie Flip Da Scrip op. Het eerste album Products Of Da Piemel verschijnt in 1993 bij CNR en wordt ondersteund met optredens in het clubcircuit en op tv (ondermeer bij Jos Brink en Telekids). Twee singles getrokken van het album halen in respectievelijk '94 en '95 de tipparade (Who's In Da House en Throw Ya Hands In The Air). Bij de start van TMF verzorgen Cooly D en Glaze de wekelijkse hiphopshow The Pitch. Cooly stopt daarmee na een jaar, maar Glaze gaat er nog een tijd mee door. In het Amsterdamse Paradiso verzorgt de groep het voorprogramma van R Kelly. Het voor Enschede-inwoners nabijgelegen Duitsland blijkt een nog veel grotere markt voor Flip Da Scrip, waar ze onder contract komen van het Dos Or Die label en twee keer zoveel optredens, hitposities en dus succes oogsten als in Nederland. In het jaar dat de voetbalclub Dortmund kampioen van Duitsland wordt, treedt Flip Da Scrip voor tienduizenden op in het voetbalstadion aldaar. Ook tijdens het jaarlijkse Dome festival in Keulen mag de groep aantreden, samen met topacts als The Backstreet Boys, N-Sync en Dj Quicksilver. In '97 besluit Glaze te kiezen voor een solocarrière en gaat Cooly D op zoek naar andere metgezellen voor Flip Da Scrip.

1997 - 2001

Samen met rapper Bear en de zangers Winston en Crucial zet Stef alias Cooly D de groep voort. De single I Never Told You komt tot 32 in de Nederlandse Top 40, maar in Hongarije slaat de groep dankzij het werk van de Duitse platenmaatschappij Dos Or Die zo goed aan, dat Flip Da Scrip er wordt onderscheiden met gouden platen voor zowel de single I Never Told You als het album Confusion. De groep doet er veel grote concerten, maar valt uiteindelijk toch weer uiteen: Crucial heeft het te druk met zijn vaderschap, Winston heeft er geen zin meer in en Bear gaat twee jaar achter de tralies. Cooly D gaat opnieuw op zoek naar andere metgezellen voor de groep. Dat wordt rapper/zanger Jon Brown, een Amerikaan die al jaren in Nederland woont. Cooly begint een nieuw bedrijf en wil eind 2001 opnieuw van start gaan met plaatproducties.

Discografie Flip da Scrip

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Flip da Scrip

Video Flip da Scrip

Flip Da Scrip - Have You ...
Flip Da Scrip - Have You Ever (1998)
Flip Da Scrip - You Can R...
Flip Da Scrip - You Can Run RMX (1998)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Flip Da Scrip - You Can Run RMX (1998)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer