Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLOOR VAN ZUTPHEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - heden

Genre

pop, zang

Floor van Zutphen

Floor van Zutphen begint haar zangcarrière in 1973 bij de funkgroep de Houseband, terwijl ze sociologie studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar deelname aan The Wild Romance van Herman Brood brengt ze in 1979 haar eerste soloalbum First Floor uit, in 1983 gevolgd door het album Play On.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1979   Houseband
1981   Shirley

Biografie Floor van Zutphen

Floor van Zutphen begint haar zangcarrière in 1973 bij de funkgroep de Houseband, terwijl ze sociologie studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar deelname aan The Wild Romance van Herman Brood brengt ze in 1979 haar eerste soloalbum First Floor uit, in 1983 gevolgd door het album Play On. Ze werkt samen met onder meer in de bands De Melodoewaps (met Peggy Larson en Astrid Seriese) en Girl Talk (met Josee Koning, Denise Jannah en Lydia van Dam). Ze acteert in verschillende muziektheaterproducties en was vocal coach bij de musicals Rent en The Lion King. Ze is actief als kroonlid van de Raad voor de Kunst (afdeling Muziek en Theater), maakte radioprogramma's over etnische vocale muziek en is docent aan de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam en sinds 1989 aan de jazz afdeling van het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

In bezetting van

Chain Of Fools   zang
Eddy Starr Singers   zang
Girls Talk   zang
Herman Brood   achtergrondzang
Houseband   zang

Discografie Floor van Zutphen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Floor van Zutphen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer