Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FLORIAN MAGNUS MAIER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - heden

Genre

componist, gitaar, hedendaags, metal, zang

Online

Officiële website

Biografie Florian Magnus Maier

Florian Maier werd in 1973 bij München (Duitsland) geboren. Opleiding Hij studeerde klassiek gitaar bij C. Beschoner (1985-1992) en harmonie en solfège (1991-1993) aan de Landshut muziekschool. In 1994 kwam hij naar Nederland en studeerde flamencogitaar bij Paco Peňa en van 1995 tot 2001 compositie bij Klaas de Vries, Peter-Jan Wagemans ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, zang

Biografie Florian Magnus Maier

1973

Florian Maier werd in 1973 bij München (Duitsland) geboren.


Opleiding

Hij studeerde klassiek gitaar bij C. Beschoner (1985-1992) en harmonie en solfège (1991-1993) aan de Landshut muziekschool. In 1994 kwam hij naar Nederland en studeerde flamencogitaar bij Paco Peňa en van 1995 tot 2001 compositie bij Klaas de Vries, Peter-Jan Wagemans en René Uylenhoet aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde cursussen en master classes bij onder anderen Manolo Sanlucar, Paul Patterson en Tran-Quang Hai, Jack Body, Gerard Brophy, Alejandro Iglesias-Rossi, Igor Rehkin en Peter-Michael Hamel.


Activiteiten

Van 1987-1994 was hij als gitarist en componist betrokken bij diverse experimentele rock en metal bands. Vanaf 1994 werkte hij intensief samen met verschillende flamencodansers uit Spanje, Nederland en Duitsland. Door een blessure speelt hij nu alleen elektrische gitaar. Hij is mede-oprichter van het internationale kunstenaarscollectief Quantum Ether, alsmede grondlegger en artistiek leider van het virtuozenensemble The Hungry Gods en de progressieve death metal band Noneuclid.


Composities

Maier schreef voor ensembles als het Doelen Ensemble, Domestica Rotterdam en het ARA-Ensemble. Zijn muziek wordt uitgevoerd in Nederland, Duitsland, Polen en de Verenigde Staten. In zijn composities streeft hij naar toegankelijkheid voor de luisteraar en compositorische verfijning. Beïnvloed door klassieke muziek, diverse wereldmuziekstijlen en black-death-metal, is zijn doel deze invloeden te laten samengaan in iets nieuws. De belangrijkste eigenschappen van zijn composities zijn een sterk gevoel voor puls, virtuositeit, een strikte behandeling van vorm en structuur en een altijd aanwezige donkere spirituele atmosfeer. Hij schreef samen met Lars Skoglund het muzikale logo van Rotterdam 2001-Culturele Hoofdstad van Europa. In 2003 nam hij deel aan het Tanglewood Festival in de Verenigde Staten.


Prijzen

In 2002 ontving hij de Aanmoedigingsprijs van het Amsterdams Fonds voor Kunst voor Simyac. Ook ontving hij de Paul Jacobs Memorial Award en nominaties voor o.m. de Gaudeamusprijs en Musica Nova.

2007

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Florian Magnus Maier

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer