Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FOOL MOON BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Fool Moon Band

Periode

1997 - 2001

Genre

wereldmuziek

Fool Moon Band

Multicultureel en multidisciplinair wereldmuziekcollectief uit Rotterdam en Hoek van Holland, dat optreedt met minimaal vijftien mensen. Gewapend met akoestische instrumenten als sitar, gitaar, djembé, didgeridoo, tabla, blaasinstrumenten en Tibetaanse klankschalen brengt de groep opzwepende world trance - allemaal eigen composities - waarbij muziek uit diverse hoeken van de wereld (Keltisch, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter (2)   conga, djembé
Tagus   mondharmonica, trompet
Annelies   zang
Ien   zang
Jan (2)   tibetaanse trom
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Fool Moon Band

Multicultureel en multidisciplinair wereldmuziekcollectief uit Rotterdam en Hoek van Holland, dat optreedt met minimaal vijftien mensen. Gewapend met akoestische instrumenten als sitar, gitaar, djembé, didgeridoo, tabla, blaasinstrumenten en Tibetaanse klankschalen brengt de groep opzwepende world trance - allemaal eigen composities - waarbij muziek uit diverse hoeken van de wereld (Keltisch, Afrikaans, Arabisch) de revue passeert. De leden zelf noemen hun sterk 'percussieve' muziek 'bio-exotic-trance-dance' of 'onbespoten (tribal) house'.

1996

Enkele leden van The Fool Moon Band beginnen met openluchtconcerten bij volle maan in het Kralingse Bos in Rotterdam.

1997 - 1998

Fool Moon Band Vanaf '97 wordt opgetreden onder de naam Fool Moon Band. Begin '98 presenteert de Fool Moon Band een demo live-CD, opgenomen in Rotown Rotterdam. Hetzelfde jaar breekt de groep door met haar maandelijkse, druk bezochte 'vollemaansfeesten' in het Rotterdamse Nighttown. Bij deze feesten worden de veertien muzikanten geregeld ter zijde gestaan door gastzangers (waaronder de Senegalese Rotterdammer Omar Ka), dansers, DJ's, VJ's en decor-kunstenaars.

1999 - 2000

De Fool Moon Band is geregeld te zien in het clubcircuit en op festivals (onder meer Festival Mundial, Heineken X-Ploor, Bevrijdingspop en Lowlands '99), maar verzorgt ook gratis strandoptredens en 'vollemaans picknickparties' in het Rotterdamse Euromastpark, waarbij bezoekers gevraagd wordt om zelf instrumenten mee te nemen. Het gezelschap organiseert zich in de Stichting Basic Art Movement (BAM).

2001

Voorjaar 2001 verblijft het gezelschap in de studio om hun eerste volwaardige CD op te nemen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Fool Moon Band

Audio/Video Fool Moon Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer