Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FORREST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

21-04-1953 - 09-09-2013

Genre

disco, zang

Forrest

Forrest is een Amerikaanse discozanger die begin jaren tachtig van Nederland zijn thuisland maakt en van daaruit met zijn tijdloze vocale stijl de wereld verovert met hits en optredens. Met een comeback in 2001 als vocalist van Planet Hardsoul van DJ Roog benadrukt de zanger annex zangpedagoog zijn tijdloze karakter.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1981   Frank Klunhaar
1982   Åke Danielson
1982   Ben Liebrand
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Forrest

Forrest is een Amerikaanse discozanger die begin jaren tachtig van Nederland zijn thuisland maakt en van daaruit met zijn tijdloze vocale stijl de wereld verovert met hits en optredens. Met een comeback in 2001 als vocalist van Planet Hardsoul van DJ Roog benadrukt de zanger annex zangpedagoog zijn tijdloze karakter.

In bezetting van

Band Of Gold   zang

1953 - 1999

Forrest Thomas wordt op 21 april 1953 geboren in Galveston, Texas. Hij verhuist als tiener naar Los Angeles om zijn carrière uit te bouwen en wint daar allerlei prijzen. Nadat hij naar Europa verhuist, beginnen de hits te komen, te beginnen met Rock The Boat, dat januari 1983 de Nederlandse Top 40 haalt en tot de vierde plaats komt. De eerste van een reeks hits die de discozanger optredens over de hele wereld bezorgt. In 1984 heeft hij met Band Of Gold een hit met de single Love Songs Are Back Again. In Nederland treedt hij op met Lee Towers, Anita Meyer, Rene Froger, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Frank Boeijen, Sandra Reemer, Hollywood Boulevard, Jocelyn Brown, George McCrae en vele anderen.

Anita Meyer Band Of Gold Frank Boeijen Lee Towers René Froger Rob de Nijs Ruth Jacott Sandra Reemer

2000 - 2001

Na zijn huwelijk met televisiepresentatrice Manon Thomas concentreert Forrest zich weer helemaal op de muziek. Naast het geven van zanglessen en het managen van een boekingskantoor en een geluidsstudio onder de naam Happy Note Productions in Sneek, treedt hij in 2001 toe tot de cast van de succesvolle Tamla/Motown theatershow R.E.S.P.E.C.T. liedjes van o.a. Marvin Gaye, Sam & Dave, The Temptations en Otis Redding en wordt hij door DJ/producer Roog gevraagd als vocalist bij zijn groep Planet Hardsoul. De daarvan getrokken single Where Did Our Love Go haalt in Engeland de top 20.

DJ Roog

2004

De zanger doet mee aan de 80's Flashback Theater Tour, een theatershow waarbij dance classics uit de jaren tachtig worden uitgevoerd met naast Forrest ook onder meer Alides Hidding van Time Bandits.

2006

De zanger zingt in het nummer Keepin It Real op het debuutalbum Mesmerize van DJ Maestro. Wegens groot succes wordt de 80's Flashback Theater Tour in het seizoen 2006-2007 geprolongeerd.

DJ Maestro

2007

Forrest produceert de politiek getinte cd Front Door Key (juni) van Doc Jazz (de in Friesland wonende musicerende chirurg Tariq Shadid). Op dit debuutalbum maakt Doc Jazz zich sterk voor de Palestijnse situatie in het Midden-Oosten. De plaat bevat gastbijdragen van gitarist Ward Veenstra, zangeres Michelle David (Big, Black & Beautiful), bassist Keith Keyes (Daniël Lohues), percussionist Eddie Conard en saxofonist Susanne Alt.

Big, Black & Beautiful Eddie Conard

2009

Forrest maakt in het seizoen 2009-2010 samen met Alides Hidding (Time Bandits) en Milton Wijngaarde (ex-Roméo) deel uit van Hits Around The Clock. Ondersteund door een zevenkoppige band gaat deze theaterproductie op tournee door Nederland met hits van onder anderen Elvis Presley, James Brown, Prince, Michael Jackson, The Beatles, Duffy, Amy Winehouse en Robbie Williams.

Romeo Time Bandits

2013

Op 9 september overlijdt Forrest Thomas op 60-jarige leeftijd in een ziekenhuis te Tilburg aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Discografie Forrest

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Forrest

Audio/Video Forrest

Video Forrest

TOPPOP: Forrest - Rock Th...
TOPPOP: Forrest - Rock The Boat
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TOPPOP: Forrest - Rock The Boat

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer