Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANCK VAN DER HEIJDEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

arrangeur, componisten, gitaar

Franck van der Heijden

Franck van der Heijden produceert popplaten, maar zijn liefde ligt bij het arrangeren en componeren voor orkesten. Hij is verbonden aan het Metropole Orkest en het evenement The Night Of The Proms. Van der Heijden arrangeert ook veel muziek voor commercials, films en spotjes voor radio en televisie.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, gitaar

Genoemd in de biografie van

2014   Giorgio Tuinfort

Biografie Franck van der Heijden

Franck van der Heijden produceert popplaten, maar zijn liefde ligt bij het arrangeren en componeren voor orkesten. Hij is verbonden aan het Metropole Orkest en het evenement The Night Of The Proms. Van der Heijden arrangeert ook veel muziek voor commercials, films en spotjes voor radio en televisie.

In bezetting van

Class   gitaar

1967

Franck van der Heijden wordt geboren op 27 september 1967 in Geldrop.

1973 - 1981

Op 6-jarige leeftijd krijgt hij pianoles, maar op zijn veertiende raakt hij pas echt bezeten van muziek. Hij speelt in die tijd voornamelijk jazz en richt met vrienden een bandje op.

1984

In 1984 begint hij met een studie gitaar aan het conservatorium in Hilversum. Omdat hij de studie te eenzijdig vindt, gaat hij arrangeren en componeren studeren. Tijdens zijn eerste studiejaar arrangeert hij enkele stukken voor een Big Band uit Hilversum.

1990

In 1990 voltooit hij zijn studie. Tijdens zijn afstuderen speelt hij in de popband Class. De formatie doet in Sittard mee aan de voorronde van de Grote Prijs van Nederland. De finale wordt echter niet bereikt. De groep brengt in eigen beheer nog wel twee singles uit, maar dat is commercieel geen succes en Class wordt opgeheven.

Class

1993 - 1994

In 1993 werkt hij als producer met Lori Spee aan het album Inside The Walls Of Love. Met Anneke Grönloh neemt hij de singles That's What Friends Are For en You're The Star op. In het theaterseizoen 1993/1994 is hij uitvoerend muzikant bij het Ballet van Vlaanderen.

Anneke Grönloh Lori Spee

1995

In München wordt de nieuwe BMW 5-serie gepresenteerd. Van der Heijden schrijft de stukken voor het orkest die de muzikale presentatie verzorgt. Via Harry van Hoof komt hij in aanraking met de organisatie van The Night Of The Proms. Van der Heijden schrijft de arrangementen voor het orkest die de artiesten tijdens het evenement begeleiden. Tot op de dag van vandaag is Van der Heijden bij The Night Of The Proms betrokken en schrijft elk jaar de arrangementen.

1996 - 1997

Franck van der Heijden gaat arrangementen schrijven voor het Metropole Orkest. Onder de noemer Night Of Entertainment treedt het orkest onder meer op met Raymond van het Groenewoud en Roger Hodgson (Supertramp).

Metropole Orkest

1999

De overheid zendt op radio en televisie informatiespotje uit over de invoering van de euro. Van der Heijden schrijft de bijbehorende muziek

2000

De KRO geeft in november een jubileumconcert omdat de omroep 75 jaar bestaat. Van der Heijden schrijft de composities voor het orkest.

2002

Willem Alexander en Maxima treden in het huwelijksbootje. De NOS zendt de hele trouwerij live uit en Van der Heijden schrijft de leader.

2004

Hij arrangeert de filmmuziek voor In Oranje met Thomas Acda en Wendy van Dijk die in het voorjaar in première gaat. Op 16 december is er weer een Night Of The Proms in Ahoy', ditmaal met o.a. de Amerikaanse zangeres Cindy Lauper.

Discografie Franck van der Heijden

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Franck van der Heijden

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer