Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK BAIJENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

componist, gitaar, mondharmonica, producer, singer-songwriter, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Frank Baijens

Frank Baijens (ex-Double Grant) start zijn muzikale carrière begin jaren tachtig, maar die komt niet van de grond en de muzikant vervolgt zijn maatschappelijke loopbaan als commercieel medewerker bij een financiële dienstverlener te Amsterdam. Begin 2006 pakt hij zijn instrumenten toch weer op en begint hij vanuit de Markant Recording ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, mondharmonica, producer, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2007   Eric Coenen
2007   Fay Lovsky
2007   Hein Offermans
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Frank Baijens

Frank Baijens (ex-Double Grant) start zijn muzikale carrière begin jaren tachtig, maar die komt niet van de grond en de muzikant vervolgt zijn maatschappelijke loopbaan als commercieel medewerker bij een financiële dienstverlener te Amsterdam. Begin 2006 pakt hij zijn instrumenten toch weer op en begint hij vanuit de Markant Recording Studios aan zijn ambitieuze project Odd Man Out. Hij wordt daarbij terzijde gestaan door een indrukwekkend aantal grote namen uit de nationale en internationale muziekwereld, waaronder Bob Weston (Fleetwood Mac), Steve Rooke (The Beatles, David Bowie), Jan Akkerman, Fay Lovsky, Eric Vloeimans, Leendert Haaksma, Carlo de Wijs en Dick le Mair. Tijdens de mastering van het album in de Abbey Road studio te Londen ontmoet hij Paul McCartney. Op de 14 nummers zijn invloeden te horen van Billy Joel, Burt Bacharach, The Beatles, Steely Dan, aangevuld met elementen uit jazz en vaudeville. Baijens is zelf te horen op akoestische en elektrische gitaar, mondharmonica en in het nummer Out Of Breath ook als vocalist.

In bezetting van

Double Grant   toetsinstrumenten

Discografie Frank Baijens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frank Baijens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer