Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK VAN GOMPEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.frankvangompel.com

Biografie Frank van Gompel

Frank van Gompel is op 20 december 1965 geboren te Eersel. Opleiding Tijdens de studie muziekwetenschap (specialisatie 'Kunstbeleid en Management') aan de Rijksuniversiteit te Utrecht (1985 tot 1989) werd hij geadviseerd door professor Jos Kunst om compositie te gaan studeren. Van 1992 tot 1996 studeerde hij aan het Conservatorium te Utrecht compositie ...
Volledige biografie...

Biografie Frank van Gompel

1965

Frank van Gompel is op 20 december 1965 geboren te Eersel.


Opleiding

Tijdens de studie muziekwetenschap (specialisatie 'Kunstbeleid en Management') aan de Rijksuniversiteit te Utrecht (1985 tot 1989) werd hij geadviseerd door professor Jos Kunst om compositie te gaan studeren. Van 1992 tot 1996 studeerde hij aan het Conservatorium te Utrecht compositie en instrumentatie bij Henk Alkema en Ed de Boer. Daarna werd hij incidenteel gecoached door Hans Kox.


Activiteiten

De beoefening van de Japanse krijgskunst Aikido en het boeddhisme zijn van grote invloed op zijn werk. Dit uit zich in het idee dat kunst een positieve en heilzame werking kan hebben op de maatschappij in plaats van een agressieve of neurotische uiting van de kunstenaar. 'Vernieuwing' als doel betekent conflict en kan derhalve geen onderdeel uitmaken van het artistieke spectrum van zijn kunstvorm. Sinds 2000 is hij voorzitter van het Utrechts Componisten Collectief en vanaf 2003 secretaris van het Genootschap van Nederlandse Componisten.


Composities

Van Gompel schreef in opdracht van o.a. het SNS Reaal Fonds, ensembles zoals het Ricciotti, Basho, Haydn Jeugd Strijkorkest, Camerata Antonio Lucio en Emmy Verhey. Sacred Order werd in 1999 geselecteerd voor het Project Jonge Componisten van het (voormalig) Nederlands Ballet Orkest. Zijn internationale debuut maakte hij in 2003 met The Path is the Goal in een tournee door Engeland en Schotland.

Frank van Gompel
(2003)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frank van Gompel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer