Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANS TE SPENKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1974 - heden

Genre

piano, rock, zang

Pseudoniemen

Design For Music, DFM, Frank T. Spenke, Frans Michel

Frans Te Spenke

Nadat hij de sessieband Gamma uit 't Gooi heeft verlaten begint zanger/pianist Frans te Spenke een solocarrière en brengt hij de single Tell Me uit. Na de albums Give Me An Answer (1981) en Multiple Choice (1982) en de single Multiple Choice/Boyfriend (1982) formeert hij in 1983 de Amsterdamse groep ...
Volledige biografie...

Instrumenten

piano, zang

Genoemd in de biografie van

1974   Gamma (I)
1989   Claw Boys Claw

Biografie Frans Te Spenke

Nadat hij de sessieband Gamma uit 't Gooi heeft verlaten begint zanger/pianist Frans te Spenke een solocarrière en brengt hij de single Tell Me uit. Na de albums Give Me An Answer (1981) en Multiple Choice (1982) en de single Multiple Choice/Boyfriend (1982) formeert hij in 1983 de Amsterdamse groep DFM (Design For Music) met zanger Frans van Deursen (The Blues Brothers), bassist Jürgen Joherl en drummer Marc Lamb (Claw Boys Claw). DFM stopt in 1987. Frans te Spenke maakt soms gebruik van de pseudoniemen Frans Michel en Frank T. Spenke.

In bezetting van

Gamma (I)   piano, zang

Discografie Frans Te Spenke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frans Te Spenke

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer