Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANS VAN DEN EIJNDEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

14-05-1937 - 24-12-2010

Genre

hedendaags

Frans van den Eijnden

De composities van Frans van den Eijnden zijn door én in de praktijk ontstaan en meestal specifiek op de mogelijkheden van een bepaald ensemble afgestemd. Zo ontstonden diverse stukken voor blokfluiten, liederen voor stem met begeleiding van diverse instrumenten, kerkliederen, missen (onder andere 'Missa Simplex' en 'Missa Secunda'), korte pianowerken, ...
Volledige biografie...

Biografie Frans van den Eijnden

De composities van Frans van den Eijnden zijn door én in de praktijk ontstaan en meestal specifiek op de mogelijkheden van een bepaald ensemble afgestemd. Zo ontstonden diverse stukken voor blokfluiten, liederen voor stem met begeleiding van diverse instrumenten, kerkliederen, missen (onder andere 'Missa Simplex' en 'Missa Secunda'), korte pianowerken, fragmenten uit de 'Apocalyps' voor kinderkoor, solisten en klein instrumentaal ensemble, 'Divertimento' voor 2 hobo's, 2 klarinetten en 2 fagotten (1964) en diverse koorwerken zoals 'Le Lay' op tekst van Francois Villon.

1937 - 2010

Frans van den Eijnden is geboren op 14 mei 1937 te Helmond. Na een loopbaan bij het onderwijs wordt hij in 1971 benoemd tot adjunct directeur en twee jaar later tot directeur van de Stichting Het Schoolconcert te Amsterdam. Na een fusie met de Stichting Wikor uit Den Haag tot de Stichting Nikos wordt hij directeur interne zaken. In 1988 gaat het Nikos een fusie met de Stichting LOKV te Utrecht aan en wordt Van den Eijnden algemeen coördinator. In 1997 gaat hij met vervroegd pensioen. Hij overlijdt op 24 december 2010 in Nuenen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frans van den Eijnden

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer