Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FREAKING FARMER BOYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1989

Genre

country, coverbands, punk, rock'n'roll

Online

Officiële website

Freaking Farmer Boys

Band uit de omgeving van Valkenswaard, opgericht op het Hertog Jan College en bestaand uit zanger Rebel Richie Nixon (Richard Stupers), drummer/bassist Tobacco T. (Tjeerd Verbeek) en accordeonist/mandolinespeler Sticky Steve Ashakin' (Stephan Claassen). Freaking Farmer Boys spelen regelmatig op straat. Ze starten met country, maar spelen later ook een punky ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tjeerd Verbeek   basgitaar
Richard Stupers   zang
Stephan Claassen   accordeon, mandoline

Genoemd in de biografie van

1984   Trance Induction
1991   The Four One & Only's

Biografie Freaking Farmer Boys

Band uit de omgeving van Valkenswaard, opgericht op het Hertog Jan College en bestaand uit zanger Rebel Richie Nixon (Richard Stupers), drummer/bassist Tobacco T. (Tjeerd Verbeek) en accordeonist/mandolinespeler Sticky Steve Ashakin' (Stephan Claassen). Freaking Farmer Boys spelen regelmatig op straat. Ze starten met country, maar spelen later ook een punky mix van levensliederen, klassieke muziek, rock-'n-roll en heavy metal klassiekers. Hun eerste demo leidt tot optredens in zowel Nederland als België. Overige tracks verschijnen op cassettes, een single en een compilatie-lp. Als de band ermee stopt gaat Tjeerd Verbeek verder met houseact Trance Induction. Stephan Claassen speelt later in The Four One & Only's en de vrije improvisatiegroep Paper Tigers.

Discografie Freaking Farmer Boys

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Freaking Farmer Boys

Video Freaking Farmer Boys

Freaking Farmer Boys - Ac...
Freaking Farmer Boys - Ace of Spades
Freaking Farmer Boys - Th...
Freaking Farmer Boys - Thank God I'm a Freaking Farmer Boy (1988)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Freaking Farmer Boys - Ace of Spades

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer