Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRED JENNER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - heden

Genre

gitaar, pop, zang

Fred Jenner

Gitarist Fred Jenner speelt in de Jenner Band (1978-1981) en de Nederlandstalige band Van Onderen (1983-1984) voordat hij deel uitmaakt van Kadanz. Hij levert in 1989 onder meer bijdragen op hun album Blik Op Oneindig en op de single De Stad Die Vrijheid Heet. In de periode 1991-2002 is als ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1999   Kadanz

Biografie Fred Jenner

Gitarist Fred Jenner speelt in de Jenner Band (1978-1981) en de Nederlandstalige band Van Onderen (1983-1984) voordat hij deel uitmaakt van Kadanz. Hij levert in 1989 onder meer bijdragen op hun album Blik Op Oneindig en op de single De Stad Die Vrijheid Heet. In de periode 1991-2002 is als hij componist betrokken bij diverse platen in de serie Kinderen Voor Kinderen. Hij zit in de jaren 1999-2001 in Eeuwige Belofte waar o.a. ook Leon Giesen (Toontje Lager) en Roel Spanjers deel van uitmaken. Van Eeuwige Belofte verschijnt het album Losse Stukken. In 2002 maakt Jenner de cd Soundprints met muziek voor theater en commercials. Hij is betrokken bij de plaat Tararaboem Ceedee (2004) van Kinderkoor Tararaboem.

In bezetting van

Jenner Band   gitaar
Kadanz   gitaar
Van Onderen   gitaar, zang

Discografie Fred Jenner

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Fred Jenner

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer