Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FREDDIE CAVALLI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Freddie Cavalli

Periode

1955 - 2008

Genre

basgitaar, rock, sessiemuzikanten, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Freddy Cavalli

Freddie Cavalli

Bassist Freddie Cavalli maakt deel uit van meest succesvolle bezetting van Herman Brood & his Wild Romance in de jaren zeventig en tachtig. Daarnaast speelt hij met o.a. Vitesse en The Meteors en maakt hij met zijn eigen Freddie Cavalli Band enkele albums.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1973   Armand
1978   Herman Brood

Biografie Freddie Cavalli

Bassist Freddie Cavalli maakt deel uit van meest succesvolle bezetting van Herman Brood & his Wild Romance in de jaren zeventig en tachtig. Daarnaast speelt hij met o.a. Vitesse en The Meteors en maakt hij met zijn eigen Freddie Cavalli Band enkele albums.

In bezetting van

1 & Only Ones   basgitaar
AA & The Doctors   basgitaar
Herman Brood   basgitaar
Jan Rijbroek Band   basgitaar, zang
Mark Foggo   basgitaar
Otger Dice   basgitaar
Plant   basgitaar
The Managers   basgitaar, zang
The Meteors   basgitaar
Vitesse   basgitaar

1972 - 2008

Freddie Cavalli Freddie Cavalli (Fred van Kampen, 23 september 1955) speelt vanaf zijn zeventiende basgitaar in verschillende bandjes. Vanaf 1978 speelt hij enkele jaren bij Herman Brood and his Wild Romance. De bezetting met drummer Arni Meerman en gitarist Danny Lademacher is de meest succesvolle. Cavalli is te horen op de Brood-albums Sphritz, Cha Cha, Go Nutzs en Wait a Minute. Met The Wild Romance gaat Cavalli ook mee op tournee door de Verenigde Staten, onder meer als voorprogramma van The Cars en The Kinks. Na zijn vertrek uit de Wild Romance maakt Cavalli deel uit van AA& The Doctors, The Meteors, Vitesse, 1 & Only One's (met zangeres Anneriek van Dorst) en The Managers (met daarin de ex-Wild Romance leden Ferdi Karmelk en Kees Meerman). Later richt hij zijn eigen groep op: de Freddy Cavalli Band, waarmee hij twee albums maakt. Cavalli speelt verder mee op platen van o.a. Jan Akkerman en de Jan Rijbroekband. Vanaf 1988 is Cavalli ook actief als docent, allereerst twee jaar aan het Rotterdams Conservatorium, Opleiding Docent Popmuziek en later als docent culturele en kunstzinnige vorming aan het Sweelinck College. In april 1999 gaat de bassist met band op initiatief van een Chinese restauranthouder uit Amsterdam op tournee door China. Het merendeel van de optredens moet illegaal gedaan worden, omdat de vreemdelingenpolitie bij het tweede optreden de paspoorten inneemt. Eind 2005 veilt Cavalli enkele gouden en platina platen van Herman Brood. Met de opbrengst wil hij een jazzalbum maken, maar die plaat komt er uiteindelijk niet. Cavalli begeleidt in deze periode ook leerlingen op een ROC in Amsterdam. Op vrijdagavond 18 januari 2008 overlijdt Freddie Cavalli op 52jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

AA & The Doctors Herman Brood Jan Akkerman Jan Rijbroek Band The Managers The Meteors Vitesse

Discografie Freddie Cavalli

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Freddie Cavalli

Audio/Video Freddie Cavalli

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer