Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRITS ENSEMBLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2013 - heden

Genre

hedendaags, klassiek

Online

Officiële website

Frits Ensemble

Het Frits Ensemble wil klassieke muziek laten horen aan een breed publiek én aan de bestaande liefhebber door verschillende kunstvormen, zoals dans, theater, film en licht te integreren met muziek. Ook wil het ensemble uit principe geen subsidies van overheden of culturele fondsen ontvangen. De entreegelden van concerten en de ...
Volledige biografie...

Biografie Frits Ensemble

Het Frits Ensemble wil klassieke muziek laten horen aan een breed publiek én aan de bestaande liefhebber door verschillende kunstvormen, zoals dans, theater, film en licht te integreren met muziek. Ook wil het ensemble uit principe geen subsidies van overheden of culturele fondsen ontvangen. De entreegelden van concerten en de steun van private partners zorgen ervoor programma's te kunnen maken waar een breed publiek in is geïnteresseerd. Het Frits Ensemble is een collectief dat projecten met meestal tien tot twintig musici uitvoert. De musici zijn (oud-)leden van Nederlandse studentenorkesten, studenten aan conservatoria en beroepsmusici uit de Nederlandse orkest- en kamermuziekpraktijk. Elk project is samengesteld rondom een muzikaal thema waarvoor per project de juiste musici worden geselecteerd. Voor ieder programma ligt de muzikale leiding in handen van een voor dat programma aangestelde artistiek leider en daarnaast wordt geprobeerd voor elk project een opdrachtcompositie of -arrangement te laten schrijven. De voorstelling Liefde & Haat op libretto van Anna Maria Versloot met sopraan Marieke Steenhoek bevat enkele aria's van Mozart, bewerkt door Jeppe Moulijn voor sopraan en acht blazers. Voor eind 2013 en 2014 staan de voorstellingen Brel Piazzolla Weill en Bach, Trouw & Verraad op het programma.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frits Ensemble

Audio/Video Frits Ensemble

Video Frits Ensemble

Liefde & Haat, 'n Muzikal...
Liefde & Haat, 'n Muzikale Mozart Monoloog (DVD-trailer)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Liefde & Haat, 'n Muzikale Mozart Monoloog (DVD-trailer)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer