Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRIZZLE SIZZLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1989

Genre

meidengroepen, pop, songfestival

Frizzle Sizzle

Jeugdige meidengroep die in de tweede helft van de jaren tachtig enkele successen boekt.
Volledige biografie...

Bezetting

Marjon Keller   zang
Karin Vlasblom   zang
Laura Vlasblom   zang
Mandy Huydts   zang

Genoemd in de biografie van

1980   John van Katwijk
1986   Kinderen Voor Kinderen
1986   Rob ten Bokum
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Frizzle Sizzle

Jeugdige meidengroep die in de tweede helft van de jaren tachtig enkele successen boekt.

1981 - 1985

Marjon Keller, Mandy Huydts en de gezusters Vlasblom worden geselecteerd voor het kinderkoor Kinderen Voor Kinderen. Ze werken mee aan de opnamen van een LP en bijbehorende tv specials. Ze besluiten als groep verder te gaan, in eerste instantie onder de naam The Sweet Society met jazz op het repertoire. De groep repeteert onder leiding van Mandy's vader Jan Huydts, de directeur van het conservatorium in Hilversum. Het producersduo Fluitsma & Van Tijn ziet een optreden van het kwartet en werkt met hen samen aan popmateriaal. De naam verandert in Frizzle Sizzle.

Fluitsma & Van Tijn Kinderen Voor Kinderen

1986

Het meidenkwartet neemt deel aan het Nationale Songfestival met de liedjes Alles Heeft Een Ritme en Eenmaal Jong. Hun liedjes worden respectievelijk 1 en 2 tijdens de nationale voorronde zodat ze in mei naar het Eurovisie Songfestival in Bergen-Noorwegen reizen.

1987

De single Talk It Over verschijnt en wordt een grote hit. In juni verschijnt het album First Date, ook dit album doet het redelijk goed. De single Second Date verschijnt, maar verkoopt minder goed dan haar voorganger. In oktober ontvangt de groep van de stichting Conamus een Zilveren Harp.

1988

Er verschijnen twee singles Treat Me Good en Around And Around, maar beiden komen niet verder dan de tipparade.

1989

De groep valt in december uit elkaar. Karin Vlasblom gaat verder als tv presentator en eigenaresse van een lingeriewinkel. Laura Vlasblom, Mandy Huydts en Marjon Keller blijven afzonderlijk van elkaar zingen in achtergrondkoortjes. Ze doen stemmen en zang voor soundtracks van tekenfilms en treden op in musicals. Mandy Huydts vormt samen met Franky Rampen (alias: Justian) een muzikaal duo gedurende de jaren 1989 en 1990. Ze hebben twee bescheiden hits. Huydts brengt een solo-cd uit in 1994 op Columbia en ook Laura Vlasblom probeert met enkele singles haar carrière op gang te brengen. Maar beide pogingen krijgen slechts beperkte aandacht.

Justian Justian & Mandy Laura Vlasblom

1990

Naar aanleiding van het WK voetbal in Italië wordt onder de naam Frizzle Sizzle en Jack van Gelder een bewerking van Alles Heeft Een Ritme op single uitgebracht onder de titel Alles Is Oranje. Laura Vlasblom vormt samen met Roger Happel het duo Date.

Date

1991

Het eerste plaatje op Peter Koelewijns label Coolwine Music is de single Laat Je Handen Wapperen van Idem Dito, een gelegenheidstrio dat bestaat uit Karin Vlasblom, Anita v/d Velde en Edwin Groeneveld.

2000

Laura Vlasblom brengt met haar rockband West Coast Baby het debuutalbum Love Me Like Crazy uit.

2005

Laura Vlasblom doet met haar groep Airforce mee aan de voorronde van het Nationaal Songfestival. Airforce bestaat naast Vlasbom uit Brigitte Nijman, Tony Neef en Stephen Stephanou. Hun deelnemende liedje How Does It Feel is geschreven door Johnny Logan.

2014

Op 5 april maakt de meidengroep een eenmalige terugkeer op het podium tijdens Eurovision In Concert in de Amsterdamse Melkweg.

Discografie Frizzle Sizzle

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frizzle Sizzle

Video Frizzle Sizzle

Frizzle Sizzle - Talk it ...
Frizzle Sizzle - Talk it over (1986)
Frizzle Sizzle - Alles he...
Frizzle Sizzle - Alles heeft ritme • TopPop
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Frizzle Sizzle - Talk it over (1986)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer