Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

GRAM

Periode

2005 - heden

Genre

alternative

Online

Officiƫle website

GRAM

GRAM is een anagram van Marg, de voornaam van Marg van Eenbergen (ex-Seedling, About). Op haar dertien nummers tellende debuutalbum Four-letter Word (TornTable Records/ PIAS, 2008) laat GRAM een mengeling horen van rock, georkestreerde chansons en elektronica. De plaat bevat gastbijdragen van o.a. Maarten Kooijman (Johan) en Stoffel Verlackt (El ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marg van Eenbergen   componist, elektronica, fluit, gitaar, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Niels Tusenius   basgitaar
Koen Olsman   drums
Jaimie van Hek   achtergrondzang, basgitaar
Tom Meijer   achtergrondzang, gitaar
Sander Bos (2)   orgel, piano, synthesizer
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2005   About
2005   Flemming (1997-2004)
2005   Seedling
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie GRAM

GRAM is een anagram van Marg, de voornaam van Marg van Eenbergen (ex-Seedling, About). Op haar dertien nummers tellende debuutalbum Four-letter Word (TornTable Records/ PIAS, 2008) laat GRAM een mengeling horen van rock, georkestreerde chansons en elektronica. De plaat bevat gastbijdragen van o.a. Maarten Kooijman (Johan) en Stoffel Verlackt (El Tattoo Del Tigre, Sukilove). Live wordt GRAM terzijde gestaan door bassist Niels Tusenius (Club Of High Eyebrows) en drummer Koen Olsman. GRAM is o.a. te zien tijdens Crossing Border (solo in 2007 en met Tusenius in 2009) en Noorderslag (met band 2008). De opnamen van haar tweede album zijn vanaf 10 september 2008 te volgen via een webcam. In 2009 gaat GRAM op een gezamenlijke tournee met Krause (Suzanne Clermonts). Play Me verschijnt in oktober 2011 op het eigen label Torntable Records en bevat gastbijdragen van onder anderen het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Jules Buckley, Amsterdam Klezmer Band, Kyteman en Lucky Fonz III. Live bestaat GRAM medio 2011 naast Van Eenbergen uit toetsenist Sander Bos, bassist Jaimie van Hek, gitarist Tom Meijer en drummer Jochem van Rooijen. De single Mad Mad Mad wordt verkozen tot soundtrack bij de internationale online commercial van de nieuwe Smart e-bike. GRAM zingt een reclamespotje in voor het Poolse merk bronwater Dobrowianka (zomer 2012). In september 2012 presenteert GRAM een nieuwe bezetting met Jasper Verburgh (drums en samples) en Bas van Geldere (bas, gitaar).

Discografie GRAM

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's GRAM

Audio/Video GRAM

Video GRAM

GRAM - CCTV live at Wilhe...
GRAM - CCTV live at Wilhelmina Pakhuis, Amsterdam 22-6-2009
Hollandse Nieuwe: Gram
Hollandse Nieuwe: Gram
GRAM Play Me live in 'De ...
GRAM Play Me live in 'De Bunker'
GRAM versus Betty Page?
GRAM versus Betty Page?
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
GRAM - CCTV live at Wilhelmina Pakhuis, Amsterdam 22-6-2009

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer