Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GALAXIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - 1976

Genre

progressieve rock

Galaxis

Galaxis is een progressieve rockgroep. Eind jaren zestig en begin jaren zeventig speelt de band in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Galaxis staat onder meer in The Cavern te Liverpool.
Volledige biografie...

Bezetting

Ab Tamboer   drums
Hans van Reijswoud   fluit, saxofoon, zang
Danny Meyer   saxofoon
Ruud Demmenie   basgitaar
Nick Oosterhuis   fluit, gitaar, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Jacob van Heiningen   drums
Peter Bregar   gitaar
Leo Alblas   basgitaar
James Wraith   fluit, zang
Aad Versteeg   zang

Genoemd in de biografie van

1959   Nick Oosterhuis
1976   Livin' Blues

Biografie Galaxis

Galaxis is een progressieve rockgroep. Eind jaren zestig en begin jaren zeventig speelt de band in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Galaxis staat onder meer in The Cavern te Liverpool.

1968 - 1976

Galaxis wordt eind jaren zestig opgericht door bassist Ruud Demmenie en saxofonist Danny Meyer (Rocking Sensation Boys, Soulsound). Eerste zanger is Aad Versteeg (Jenny & the Rascals. Purple Future). Naast Demmenie en Meyer bestaat de band in het begin van de jaren zeventig uit Ab Tamboer (drums), Hans van Reijswoud (zang, fluit, saxofoon), Peter Bregar (gitaar) en Nick Oosterhuis (toetsinstrumenten, gitaar, fluit). Vlak voordat een contact getekend kan worden met Virgin valt deze bezetting uit elkaar. Tambour gaat naar Earth & Fire en Demmenie naar Cashmere. Galaxis krijgt een volledig nieuwe bezetting met enkel Nick Oosterhuis en Peter Bregar overgebleven uit de eerste bezetting. De Britse zanger James Wraith wordt verder begeleid door Leo Alblas (bas, ex-Blue Planet) en Jacob van Heyningen (drums). Dankzij de connecties van Wraith doet de band vele optredens in Groot-Brittannië.

Cashmere Earth And Fire Rocking Sensation Boys

1977

Als Galaxis er definitief mee stopt gaat Jacob van Heyningen naar Livin' Blues. Toetsenist Nick Oosterhuis is te horen op platen van Lemming, Geo, Will Matla (ex-Sympathy), Leo Bennink (ex-Motions), Jody Pijper, Lucille McDonald (ex-Moody Sec), Hugo de Bruin (Diesel, Time Bandits) en Gus Williams. Daarna vertrekt hij naar Duitsland om als producer, songschrijver en muzikant te werken met o.a. Matthias Reim, Tony Christie, Wanda Jackson en Vicky Leandros. James Wraith vormt samen met Phil Manzanera en Andy Mackay uit Roxy Music enige tijd de groep The Explorers.

Diesel Geo Gus Williams Jody Pijper Lemming Livin' Blues Nick Oosterhuis The Motions Time Bandits

1980

Hans van Reijswoud gaat na het uiteenvallen van Galaxis in 1980 verder met pittige popmuziek met kritische Nederlandstalige teksten. Op zijn album De Ellende Alleen staan bijdragen van o.a. Ab Tamboer (drums), Rudy Demmenie (basgitaar) en Pim Roos (toetsen). Na zijn verhuizing naar Groningen wordt Van Reijswou gevraagd bas te spelen in de Nederlandstalige band Achterstallig Onderhoud. In 1986 richt hij samen met Peter Poley GHARP op, een groep rondom zanger Gerard Vonk. Hij verhuist naar Garnwerd in het noorden van Groningen. Vanaf maart 2010 is Van Reijswoud gemeenteraadslid voor Groen Links in de gemeente Winsum.

Achterstallig Onderhoud Gharp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Galaxis

Video Galaxis

Uncle John
Uncle John
Bregar solo
Bregar solo
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bregar solo

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer