Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GEEBROS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Geebros in 1968

Periode

1966 - 1969

Genre

pop/rock, sixties

Geebros

Geebros uit Apeldoorn komt voort uit The Goldstar Brothers en wordt in 1966 opgericht door de broers André, Ben en Henk Groote. Op de singlehoesjes wordt de naam ook gespeld als G Bros en Gee Bros. Hun hitsingle Henry The Horse (1968) wordt gearrangeerd en opgenomen door Dick Bakker. Vanaf ...
Volledige biografie...

Bezetting

André Groote   gitaar, zang
Lol Nijhuis   orgel, piano
Cor Mestenbeld   basgitaar
Ben Groote   drums, zang
Henk Groote   gitaar, zang

Overige muzikanten

Max Tack   basgitaar, gitaar, zang
Kees Jan Caron   orgel, piano
Jeroen de Haas   gitaar, zang
Gert Kozijn   basgitaar, gitaar, mondharmonica
Hennie Backers   orgel, piano

Biografie Geebros

Geebros uit Apeldoorn komt voort uit The Goldstar Brothers en wordt in 1966 opgericht door de broers André, Ben en Henk Groote. Op de singlehoesjes wordt de naam ook gespeld als G Bros en Gee Bros. Hun hitsingle Henry The Horse (1968) wordt gearrangeerd en opgenomen door Dick Bakker. Vanaf 1969 gaat Geebros met ander repertoire verder als Crying Wood en Air Bubble. Na het reünieoptreden in Cortenbosch in december 2010 wordt de Geebros nieuw leven ingeblazen. De band bestaat in 2011 naast André en Ben uit Max Tack (gitaar, zang, basgitaar), Jeroen de Haas (gitaar, zang), Kees Jan Caron (orgel, piano) en Gert Kozijn (basgitaar, gitaar, mondharmonika). Naast eigen nummers speelt de groep werk van The Beatles, The Beach Boys, The Byrds en The Everly Brothers, aangevuld met recente composities van De Haas en Tack.

Discografie Geebros

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Geebros

Audio/Video Geebros

Video Geebros

Geebros - Henry the horse
Geebros - Henry the horse
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Geebros - Henry the horse

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer