Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GEMMA VAN ECK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

pop, zang

Gemma van Eck

Zangeres Gemma van Eck begint haar zangcarrière in het theaterprogramma Showtime (1978/1979) van het komische muzikale duo Mini & Maxi. Ze wordt door Peter Koelewijn gevraagd leadzangeres te worden van de naar Luv' gemodelleerde meidengroep Babe waarmee ze internationaal succes heeft. In 1982 en 1983 brengt ze solo singles uit ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1981   Babe

Biografie Gemma van Eck

Zangeres Gemma van Eck begint haar zangcarrière in het theaterprogramma Showtime (1978/1979) van het komische muzikale duo Mini & Maxi. Ze wordt door Peter Koelewijn gevraagd leadzangeres te worden van de naar Luv' gemodelleerde meidengroep Babe waarmee ze internationaal succes heeft. In 1982 en 1983 brengt ze solo singles uit die echter niet verder komen dan de tipparade. Ze presenteert sportprogramma's op radio (Ademloos) en televisie (Wie Waagt Die Wint). Tijdens een verblijf van twee jaar in Los Angeles krijgt ze acteerlessen van Allan Rich. Terug in Nederland speelt ze bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen een hoofdrol in de musical Me And My Girl (1987-1989) en treedt ze op in het voorprogramma van Toon Hermans (1987-1990). Bij Hermans ontmoet Van Eck pianist/arrangeur Erik Vlasblom met wie ze van 1990 tot 2009 gehuwd is. In de periode 2005-2008 doet ze mee aan de musical Diva's In Nood, een voorstelling speciaal geschreven voor De Zonnebloem Stichting. Gemma van Eck is in 2007 jurylid in het SBS-6 programma So You Wannabe A Popstar. Gemma van Eck speelt in het seizoen 2009-2010 de rol van Mathilda in de musical All Shook Up/Love Me Tender met liedjes van Elvis Presley.

In bezetting van

Babe   zang

Discografie Gemma van Eck

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gemma van Eck

Audio/Video Gemma van Eck

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer