Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GEORGE CASH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - 1970

Genre

pop

George Cash

Popgroep uit Amsterdam, in 1967 opgericht. In het oprichtingsjaar is een zekere Todje (Barend van Werven) de zanger van de groep, Paul Janssen de basgitarist, Herman van Boeyen de drummer en Marco Klein de toetsenist. In 1969 en 1970 scoort de groep samen met zanger Johnny Frederiksz twee grote hits.
Volledige biografie...

Bezetting

John Frederiksz   zang
Ron Meyjes   gitaar

Overige muzikanten

Aad van der Kreeft   gitaar
Herman van Boeyen   drums
Hessel de Vries   orgel
Marco Klein   toetsinstrumenten
Paul Lagaay   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1967   Sam Tjioe
1970   Blue Planet
1971   Q65
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie George Cash

Popgroep uit Amsterdam, in 1967 opgericht. In het oprichtingsjaar is een zekere Todje (Barend van Werven) de zanger van de groep, Paul Janssen de basgitarist, Herman van Boeyen de drummer en Marco Klein de toetsenist. In 1969 en 1970 scoort de groep samen met zanger Johnny Frederiksz twee grote hits. In 1970 bestaat de laatste George Cash-bezetting uit zanger Steve Allet (oftewel Koen Merkelbach), basgitarist Roel Smits, gitarist Aad van der Kreeft, drummer Paul Lagaay en organist Hessel de Vries. Deze bezetting brengt geen platen uit. Zanger Johnny Frederiksz maakt onder het pseudoniem Edgar Allen Poe een solo-single die in 1970 de tipparade haalt.

Discografie George Cash

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's George Cash

Audio/Video George Cash

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer