Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GEORGIE DAVIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1969 - heden

Genre

pop

Georgie Davis

Georgie Davis breekt door na een winnend optreden in de Soundmixshow waar hij Stevie Wonder imiteert.
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Rietveld   componist, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1978   Glennis Grace
1983   Ferry Lever

Biografie Georgie Davis

Georgie Davis breekt door na een winnend optreden in de Soundmixshow waar hij Stevie Wonder imiteert.

1985

Georgie Davis (echte naam: Kees Rietveld, Den Haag, 1969) doet mee aan de Soundmixshow. De zestienjarige Mavo-scholier staat de finale met een imitatie van Stevie Wonder. Voor het label Corduroy neemt de jonge zanger zijn eerste single Black Star op, gevolgd door het album The Power Of The Young. Black Star wordt gebruikt in de reclame voor Blackstar-poppetjes. De bijbehorende videoclip wordt gesponsord door de fabrikant van de poppetjes. De single belandt op de 5e plaats in de Top 40 en is de grootste hit in de carrière van de zanger.

1986 - 1992

Georgie Davis brengt verschillende singles uit, maar die blijven allemaal steken in de tipparade. In het seizoen 1988-1989 start hij een studie aan het Rotterdams conservatorium. Met de single It Takes A Little Time staat hij in 1992 zeven weken in de Top 100 en haalt hij de 64ste plaats.

1993 - 1998

Samen met latere Soundmixshow-winnares Glennis Grace (dan nog onder de naam Glennis Bee) brengt Davis het duet At Your Side uit op single. Davis schrijft ook nummers voor andere artiesten zoals André Hazes en liedjes op diens albums Met Heel Mijn Hart, Samen, Zonder Zorgen en Kerstfeest Voor Ons.

André Hazes Glennis Grace

1999 - 2005

Davis runt samen met zijn vader een taxibedrijf in Zoetermeer. Hij blijft ondertussen actief in de muziek en richt in 2004 de band KACE (Known As Controlled Energy) op waarmee hij in het voorjaar van 2005 in de Verenigde Staten nieuwe songs presenteert.

Discografie Georgie Davis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Georgie Davis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer