Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERARD HENGEVELD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Gerard Hengeveld

Periode

07-12-1910 - 28-10-2001

Genre

componist, hedendaags, klassiek, piano

Biografie Gerard Hengeveld

Gerard Hengeveld werd op 7 december 1910 in Kampen geboren. Hij overleed op 28 oktober 2001 in Bergen (NH). Muzikale opleiding Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium piano bij Ulfert Schults en compositie bij Sem Dresden. In 1932 ontving hij de Prix d'excellence voor piano. Hij voltooide zijn pianostudie bij Prof. Carl ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, piano

Genoemd in de biografie van

1954   Cees van Zeeland

Biografie Gerard Hengeveld

1910 - 2001

Gerard Hengeveld werd op 7 december 1910 in Kampen geboren. Hij overleed op 28 oktober 2001 in Bergen (NH).

Muzikale opleiding
Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium piano bij Ulfert Schults en compositie bij Sem Dresden. In 1932 ontving hij de Prix d'excellence voor piano. Hij voltooide zijn pianostudie bij Prof. Carl Friedberg in Zwitserland.


Werkzaamheden

Hij was vele jaren werkzaam als concertpianist. Van 1945 tot 1976 was hij hoofdleraar piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.


Composities

Hij componeerde zeer veel ten behoeve van het piano-onderwijs, maar ook een vioolsonate, een cellosonate, liederen en een pianoconcert.


Prijzen

Het Pianoconcert werd bekroond met de Visser Neerlandia-prijs. In 1975 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gerard Hengeveld

Audio/Video Gerard Hengeveld

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer