Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERBRAND WESTVEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Henk Westbroek (l) en Gerbrand Westveen (r)

Periode

1952 - 22-08-2015

Genre

arrangeur, klarinet, saxofoon, sessiemuzikanten

Gerbrand Westveen

Saxofonist die veel sessiewerk doet voor onder andere Anita Meyer, Van Kooten & De Bie, Bram Vermeulen, André Hazes en Henk Westbroek.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, klarinet, saxofoon

Genoemd in de biografie van

1983   Sommerset
1985   Fay Lovsky

Biografie Gerbrand Westveen

Saxofonist die veel sessiewerk doet voor onder andere Anita Meyer, Van Kooten & De Bie, Bram Vermeulen, André Hazes en Henk Westbroek.

1952 - 2015

Gerbrand Westveen wordt geboren op 3 augustus 1952 in Loenen. Zijn vader is amateurmuzikant en speelt in dansorkesten en fanfares. Op 8-jarige leeftijd geeft hij zijn zoon piano- en saxofoonles. Naar vaders voorbeeld gaat ook Gerbrand spelen bij de dorpsfanfare. Van 1965 tot 1969 zit Gerbrand op de HBS als hij met klasgenootjes in verschillende bands speelt. Geïnspireerd door Cuby And The Blizzards spelen ze bluesmuziek met Gerbrand op de saxofoon. In 1971 vertrekt hij naar het conservatorium in Breukelen. Omdat er nog geen studierichting lichte muziek is, studeert hij klassieke saxofoon. In die tijd vrij zeldzaam. Tijdens zijn studie speelt hij in een amateur Big Band en in verschillende orkesten en gezelschappen.
Op het conservatorium leert hij Eric van Tijn kennen. Zijn vader heeft een eigen studio en Gerbrand Westveen neemt in die studio met zijn Big Band een demo op. Van Tijn vraagt hem voor een klus en dat is voor Westveen het begin als arrangeur. Door zijn klassieke achtergrond en passie voor popmuziek wordt hij ook een veelgevraagd sessiemuzikant. In de jaren tachtig werkt hij met onder andere Anita Meyer, Elly en Rikkert, Van Kooten & De Bie en Bram Vermeulen. Hij zit in de begeleidingsband van André Hazes die in die periode tal van concerten geeft in het concertgebouw van Amsterdam. Eind 1991 begint zijn innige samenwerking met Henk Westbroek. Zijn saxofoongeluid is op alle soloalbums van Westbroek te horen en hij arrangeert veel blazerpartijen voor de zanger.

André Hazes Anita Meyer Bram Vermeulen Elly & Rikkert Fluitsma & Van Tijn Henk Westbroek Koot en Bie

Discografie Gerbrand Westveen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gerbrand Westveen

Audio/Video Gerbrand Westveen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer