Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERDA GEERTENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1955 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.gegee.nl

Biografie Gerda Geertens

Gerda Geertens werd op 11 augustus 1955 geboren te Wildervank. Opleiding Zij studeerde muziek en filosofie in Groningen en van 1981-1985 compositie aan het Rotterdams conservatorium bij Klaas de Vries. Activiteiten Behalve als componist is zij ook werkzaam als webdesigner en vanuit deze aktiviteit speciaal geïnteresseerd geraakt in het samenbrengen van (elektronische) muziek ...
Volledige biografie...

Biografie Gerda Geertens

1955

Gerda Geertens werd op 11 augustus 1955 geboren te Wildervank.


Opleiding

Zij studeerde muziek en filosofie in Groningen en van 1981-1985 compositie aan het Rotterdams conservatorium bij Klaas de Vries.


Activiteiten

Behalve als componist is zij ook werkzaam als webdesigner en vanuit deze aktiviteit speciaal geïnteresseerd geraakt in het samenbrengen van (elektronische) muziek en computergraphics- en video. Gerda Geertens is in november 2006 begonnen met vj-optredens bij ei-producties te Gouda. In haar vj-optredens combineert ze haar composities met beeldanimaties van found footage, video en fotografie. In december 2006 nam ze als vj in Het Paard van Troje in Den Haag deel aan een regio-finale van de landelijke vj-competitie, georganiseerd door Visual Sensations.


Composities

Gerda Geertens heeft ruime ervaring met het componeren van instrumentale, akoestische muziek, maar richt zich sinds 1999 voornamelijk op het componeren van elektronische muziek.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gerda Geertens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer