Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERRIE VAN DER KLEI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

22-02-1945 - heden

Genre

cabaret, jazz, luisterlied, musical, zang

Online

Theaterencyclopedie

Gerrie van der Klei

Samen met zus Dorine vormt Gerrie van der Klei in de jaren 70 de Sissies. Met repertoire uit de jaren 1920 hebben ze internationaal succes. Daarnaast is ze de vaste vocaliste bij Boy Edgar, In 1977 speelt ze in de musical Foxtrot, geschreven door Annie M.G. Schmidt. Er volgen vele ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1972   Boy Edgar

Biografie Gerrie van der Klei

Samen met zus Dorine vormt Gerrie van der Klei in de jaren 70 de Sissies. Met repertoire uit de jaren 1920 hebben ze internationaal succes. Daarnaast is ze de vaste vocaliste bij Boy Edgar, In 1977 speelt ze in de musical Foxtrot, geschreven door Annie M.G. Schmidt. Er volgen vele musical- en toneelrollen. Met Willem Nijholt is ze te zien in Later Is Te Laat, You're The Top en En Nu Wij! Ook is ze als docent verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

Discografie Gerrie van der Klei

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gerrie van der Klei

Video Gerrie van der Klei

North Sea Jazz Festival (...
North Sea Jazz Festival (1977)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
North Sea Jazz Festival (1977)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer