Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERRITSEN EN VAN DIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - 1980

Genre

rock

Gerritsen en Van Dijk

Bassist Rinus Gerritsen (Golden Earring) en zanger Michel van Dijk (Alquin) brengen in 1979 een gezamenlijk rockalbum uit voor zowel de Nederlandse als de Amerikaanse markt met medewerkingen van diverse gerenommeerde gastmuzikanten waaronder Shell Schellekens, Eelco Gelling en Dany Lademacher. Het resultaat wordt door Oor omschreven als 'gedreven rock & ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rinus Gerritsen   basgitaar, gitaar, mondharmonica, piano
Michel van Dijk   zang

Genoemd in de biografie van

1979   Golden Earring

Biografie Gerritsen en Van Dijk

Bassist Rinus Gerritsen (Golden Earring) en zanger Michel van Dijk (Alquin) brengen in 1979 een gezamenlijk rockalbum uit voor zowel de Nederlandse als de Amerikaanse markt met medewerkingen van diverse gerenommeerde gastmuzikanten waaronder Shell Schellekens, Eelco Gelling en Dany Lademacher. Het resultaat wordt door Oor omschreven als 'gedreven rock & roll in de harde, maar realistische grotestadssfeer'. De plaat belandt op nummer 32 van de LP Top 50. De single Rock 'n Roll Beast wordt geen hit.

Discografie Gerritsen en Van Dijk

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gerritsen en Van Dijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer