Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERS PARDOEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Gers Pardoel

Periode

12-05-1981 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, rap, tekstschrijver

Online

Officiële website

Gers Pardoel

Gers Pardoel is een Nederlandstalige rapper uit Kaatsheuvel. In 2013 heeft hij een grote hit met Ik Neem je Mee.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1986   Reverse
2009   Kempi
2011   Guus Meeuwis
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Gers Pardoel

Gers Pardoel is een Nederlandstalige rapper uit Kaatsheuvel. In 2013 heeft hij een grote hit met Ik Neem je Mee.

1981 - 2009

Gers Pardoel (12 mei 1981) groeit met zijn tweelingbroer op in de wijk Malvert in Nijmegen en verhuist later naar Kaatsheuvel. Hij begint vanaf zijn 21ste te rappen, onder meer aangemoedigd door de Rotterdamse rapper Postman (Remon Stotijn) en zangeres Anouk. Pardoel verspreidt tracks als Gersterdam, Stijlen en Tot Die Tijd via sociale media als MySpace en Hyves en treedt op tijdens onder anderen het Solarfestival in Roermond, Outland Rotterdam en in Off_Corso Rotterdam, Majestic in Vlaardingen, Tex Mex in Spijkenisse en Atak in Tilburg. In een interview in Het Parool (18 augustus 2012) omschrijft hij zijn rapstijl als 'melodieus, puur, oprecht en uit het hart geschreven'. Pardoel levert samen met Sef raps op de hitsingle Broodje Bakpao (2009) van The Opposites.

Anouk Postman The Opposites

2010 - 2012

In oktober 2011 verschijnt Pardoels debuutalbum Deze Wereld Is Van Jou met producties van Reverse, Soulsearchin', Snelle Jelle en Gers zelf. De plaat bevat gastbijdragen van rappers Sef en Hef en zangers Guus Meeuwis en Case Mayfield. Voor de tracks Morgen Ben Ik Rijk, Ik Neem Je Mee en Denk (een coproductie met houseproducer/DJ Delivio Reavon) worden videoclips gemaakt. Een maand na de uitgave staat Deze Wereld Is Van Jou op de eerste plaats in de Albumlijst en behaalt het debuutalbum de gouden status. In 2012 staat de rapper in het voorprogramma tijdens de clubtournee van Guus Meeuwis. Hij wint op 12 april twee 3FM Awards, voor Beste Nieuwkomer en Serious Talent. Dankzij de vele downloads is de single Ik Neem Je Mee per 7 april 2012 de succesvolste Nederlandstalige hit, op basis van aantal behaalde punten in de Nederlandse Top 40. Daarmee stoot de rapper na ongeveer 41 jaar Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry en de Rekels van de troon. Pardoel neemt met de band Doe Maar een nieuwe versie op van Doe Maars nummer Liever Dan Lief en doet in oktober een gastoptreden tijdens de shows van de band in het Gelredome. Liever Dan Lief is te horen op de soundtrack van de succesvolle speelfilm Alles Is Familie. De rapper is heel kort in de film te zien als werknemer op De Efteling, het sprookjespark waar hij zelf enkele jaren heeft gewerkt.

Case Mayfield Corry en de Rekels Doe Maar Guus Meeuwis Hef Sef

2013

Op 9 januari worden de 100% NL Awards 2012 uitgereikt door de commerciële radiozender 100% NL. Bagagedrager van Gers Pardoel wint in de categorie Hit Van Het Jaar. Tijdens Edison POP 2013, op 11 februari in de Amsterdamse Heineken Music Hall, wint de rapper in de categorie Beste Nieuwkomer. Bagagedrager valt 15 maart opnieuw in de prijzen tijdens de uitreiking in Amsterdam van de Xite O.D. (On Demand) Awards. Gers Pardoel wint een Xite O.D. Award omdat de single bij muziektelevisiezender Xite het meest is aangevraagd in het genre Pop.
Gers Pardoel neemt een nieuw album op in de Bullet Sound Studio's met onder andere producer Reverse. Hij geeft concerten door heel Nederland waaronder Dutch Valley en als gastmuzikant bij de concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion. In augustus haalt de video van Ik Neem Je mee de mijlpaal van 15 miljoen views op YouTube. Het is daarmee de best bekeken Nederlandstalige video op het kanaal.

Guus Meeuwis Reverse

Discografie Gers Pardoel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gers Pardoel

Audio/Video Gers Pardoel

Video Gers Pardoel

Gers Pardoel, Doe Maar - ...
Gers Pardoel, Doe Maar - Liever Dan Lief
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Gers Pardoel, Doe Maar - Liever Dan Lief

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer