Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GERT BOMHOF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1955 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Gert Bomhof

Gert Bomhof is in 1955 geboren te Apeldoorn. Opleiding Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met slagwerk en speelde als amateurmuzikant in diverse blaasorkesten. Na zijn middelbare schoolopleiding begon hij een studie aan het Conservatorium in Arnhem, die in 1978 resulteerde in het diploma Slagwerk. Een jaar later rondde hij ...
Volledige biografie...

Biografie Gert Bomhof

1955

Gert Bomhof is in 1955 geboren te Apeldoorn.


Opleiding

Hij kwam al op jonge leeftijd in aanraking met slagwerk en speelde als amateurmuzikant in diverse blaasorkesten. Na zijn middelbare schoolopleiding begon hij een studie aan het Conservatorium in Arnhem, die in 1978 resulteerde in het diploma Slagwerk. Een jaar later rondde hij ook de opleiding HaFa-directie met succes af.


Activiteiten

Gert Bomhof werd aan datzelfde conservatorium benoemd tot hoofdvakdocent Slagwerk. Een functie die hij 25 jaar heeft uitgeoefend. Sinds 1980 geeft hij ook les op de Muziekschool Barneveld en is hij tevens werkzaam als dirigent van harmonie- en fanfareorkesten. In de periode 1978-1998 was hij actief als freelance slagwerker bij diverse radio-orkesten van de Nederlandse Omroep Stichting. Naast zijn functie als consulent bij Kunstfactor Muziek neemt hij voor de Inspectie Muzikale Vorming geregeld de taak van gecommitteerde op zich en is hij als jurylid actief bij solisten- en ensemblewedstrijden.

Als componist/auteur heeft Gert Bomhof internationaal grote naamsbekendheid gekregen door zijn vele educatieve leer- en speelboeken voor slagwerk en is hij in dit kader sinds 1997 redacteur van 'De Haske Percussion Series'.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gert Bomhof

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer