Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GHETTO FLOW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ghetto Flow

Periode

2001 - heden

Genre

dancehall, hiphop, latin

Ghetto Flow

Ghetto Flow is een uit de Dominicaanse Republiek afkomstig kwartet mc's en rappers, dat vanuit de Rotterdamse wijk Spangen de in de Cariben ontstane combinatie van Spaans-, Engels- en Nederlandstalige urban en latin met succes uitbreidt door dit te vermengen met Jamaicaanse dancehall en Amerikaanse hiphop. De groep komt ...
Volledige biografie...

Bezetting

La Baby   rap, zang
Johan Soprano   producer, zang
MB   producer, rap
Conejo   rap

Biografie Ghetto Flow

Ghetto Flow is een uit de Dominicaanse Republiek afkomstig kwartet mc's en rappers, dat vanuit de Rotterdamse wijk Spangen de in de Cariben ontstane combinatie van Spaans-, Engels- en Nederlandstalige urban en latin met succes uitbreidt door dit te vermengen met Jamaicaanse dancehall en Amerikaanse hiphop. De groep komt voort uit Light Clan van rapper/producer MB (ex-Los Terricolas) en Johan Soprano. Ghetto Flow bestaat verder uit La Baby en Conejo (ex-La Ciencia). De carrière van de band komt in 2005 in een stroomversnelling dankzij optredens op grote festivals als Noorderslag (2006), New Attraction (Groningen, 2006), Parkpop en Amsterdam Roots. Nog meer publiek bereiken ze als voorprogramma van grote acts als Don Omar, Wisin Y Yandel, Tego Calderon, Victor Manuelle en Marc Anthony. In 2007 treedt Ghetto Flow op tijdens de muziekbeurs MIDEM in Cannes en bereikt de band de finale Hiphop/R&B van de Grote Prijs van Nederland. In 2009 verschijnt het debuutalbum Los Reales: Edicion Oculta, ondersteund met een tournee door België en Nederland.

Discografie Ghetto Flow

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ghetto Flow

Audio/Video Ghetto Flow

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer