Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GIOVANCA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Giovanca

Periode

22-03-1977 - heden

Genre

nu soul, R&B, zang

Online

Officiële website

Giovanca

Giovanca Desire Ostiana is zangeres, model, presentatrice en actrice. Haar debuutalbum Subway Silence (2008) wordt geproduceerd door Benny Sings en bevat veelzijdige hiphop en nu soul.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Jack van de Ven   toetsinstrumenten
Tim Dudek   drums
Danny La Haye   basgitaar
Dami Corlazzoli   gitaar
Claus Tofft   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Bart Suèr
2004   Frits Landesbergen
2007   Benny Sings
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Giovanca

Giovanca Desire Ostiana is zangeres, model, presentatrice en actrice. Haar debuutalbum Subway Silence (2008) wordt geproduceerd door Benny Sings en bevat veelzijdige hiphop en nu soul.

In bezetting van

She Got Game   zang

1977 - 2006

Giovanca Desire Ostiana wordt op 22 maart 1977 geboren in Alkmaar en groeit op in Amstelveen. Ze komt uit een Antilliaans milieu en hoort thuis veel Latijns-Amerikaanse muziek, pop uit de jaren tachtig en soul van onder anderen Roberta Flack, Dionne Warwick, Diana Ross en Minnie Riperton. Als tiener zingt ze in de kerk, maar daarbuiten niet, omdat ze niet het idee heeft dat haar zangtalent te combineren is met haar favoriete muziekstijl hiphop. Na de middelbare school gaat ze meteen studeren, maar na anderhalf jaar breekt ze haar studie tijdelijk af. Giovanca is begin twintig als ze begint te werken als model, wat ze combineert met acteerwerk. Als ze in 1992 het debuutalbum What's The 411? van de Amerikaanse zangeres Mary J. Blige hoort, ontdekt ze dat binnen hiphop voor zangeressen wel degelijk een plek is. Geïnspireerd door Blige begint ze een zangcarrière. Ze zingt in de band van soulzangeres Corey, voor wie ze ook meeschrijft aan nummers, en maakt onderdeel uit van Tribute2BobMarley, een zijproject van Rootsriders. Giovanca is als achtergrondzangeres te horen op het podium en in de studio met onder anderen Izaline Calister, Jiggy Djé, Relax, Leon Ware, Terry Callier, Kindred The Family Soul, Jhelisa Anderson, Wouter Hamel (duet As Long As We're In Love) en Benny Sings. Ondersteund door producer Benny Sings werkt ze plannen uit voor een eerste album.

Benny Sings Izaline Calister Relax Wouter Hamel

2007

Giovanca Haar eerste plaatuitgave als solozangeres is The Mighty 8, een compilatie van het Nationaal Pop Instituut (1997-2007) in de serie Unsigned die begin 2007 uitkomt. Andere deelnemende zangeressen zijn Dinopha, Jav'lin, Neenah, Ntjamrosie, Sabrina Starke, Senna en Sage. In dezelfde periode studeert Giovanca af als doctorandus Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Als onderdeel van de Dox Family Night, samen met onder anderen Benny Sings, Wouter Hamel, Kofi Anonymous, Dean Tippet en Roos, speelt de zangeres op 14 juli op North Sea Jazz. Eind 2007 staat de zangeres in de hitparade (#58 in de Single Top 100) met As Long As We're In Love, een duet met Wouter Hamel. Giovanca verschijnt diverse malen op de landelijke televisie, onder meer in De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Sabrina Starke

2008 - 2009

Giovanca's debuutalbum Subway Silence verschijnt in maart 2008 bij het label Dox. Naast producer Benny Sings leveren ook Bart Suèr en Dean Tippet bijdragen. Recensenten schrijven lovend over de plaat. Het muziekblad Oor noemt de zangeres een 'klasse apart' en spreekt in het juninummer van een 'verfijnd solodebuut' waarop de soulmuziek getuigt van 'inhoudelijke zeggingskracht en perfecte toon'. On My Way, de eerste single van het album, levert optredens op in onder meer de programma's Raymann Is Laat en Goedemorgen Nederland. De zangeres is ook regelmatig te gast als zogenaamde tafeldame in het veelbekeken culturele praatprogramma De Wereld Draait Door. Giovanca spreekt de stem in van het hoofdpersonage Prinses Tiana in De Prinses En De Kikker, de Nederlandse versie van de Walt Disney-animatiefilm The Princess And The Frog. Naast optredens in Europa is Giovanca ook live te zien in Japan.

2010

Bij het Buma Harpen Gala wordt Giovanca onderscheiden met een Zilveren Harp. Tijdens een optreden in maart in het televisieprogramma De Wereld Draait Door ontvangt ze een gouden plaat voor haar solodebuut Subway Silence. De plaat is sinds de release in 2008 ruim 25.000 keer over de toonbank gegaan. Op 26 maart verschijnt haar tweede album While I'm Awake. Een van de gasten op het album is harpiste Lavinia Meijer met wie Giovanca ook concerten geeft.

Lavinia Meijer

2011

Vanaf 16 mei presenteert Giovanca elke week van 21.00 tot 22.00 uur haar eigen programma Episodes bij Arrow Jazz FM. 30 september begint Giovanca in het Bijlmerparktheater aan haar eerste Nederlandse theatertournee. Samen met haar band doet de zangeres ruim vijfentwintig theaters aan met een ode aan haar helden en herinneringen. De tournee wordt op 22 december afgesloten in de Leidse Schouwburg.

2013

Giovanca presenteert op 17 september haar nieuwe album Satellite Love in de Amsterdamse North Sea Jazz Club. Ze wordt begeleid door Maarten Molema (drums), Sherwin Kirindongo (percussie), Dami Corlazolli (gitaar), Danny La Haye (bas), Jack van de Ven (toetsen), Tahirah Sabajo (achtergrondzang) en Lotte Zekhuis (achtergrondzang). Voor de single How Does It Feel wint Giovanca op 3 oktober de Radio 6 Soul & Jazz Award. De najaarstournee gaat 24 oktober van start in Utrecht.

2015

Met de van oorsprong Afrikaanse zanger/gitarist Neco Novellas is Giovanca in april te gast in de concertreeks de Uitdaging. Pianist Thijs Borsten nodigt voor deze reeks twee uiteenlopende artiesten uit om samen hun artistieke grenzen te verleggen. Op 5 mei is Giovanca één van de optredende artiesten tijdens het Bevrijdingsconcert aan de Amstel in Amsterdam.

Neco Novellas Thijs Borsten

2017

Giovanca volgt Melchior Huurdeman op als presentator van het televisieprogramma 'Vrije geluiden' van de VPRO.

2019 - 2020

Eind 2019 stopt de VPRO met 'Vrije geluiden'. Vanaf januari 2020 is Giovanca één van de presentatoren van de dagelijkse talkshow 'Op1'.

Discografie Giovanca

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Giovanca

Audio/Video Giovanca

Video Giovanca

Best of Oerol | Giovanca ...
Best of Oerol | Giovanca - Drop It
Giovanca - On My Way (off...
Giovanca - On My Way (official video)
Giovanca - Hypnotize You ...
Giovanca - Hypnotize You (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Giovanca - Hypnotize You (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer