Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GIRLSTREET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1988 - 1992

Genre

disco

Girlstreet

Damestrio Girlstreet maakt dansbare popmuziek, geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn. De twee producers zijn ook verantwoordelijk zijn voor de composities. Zangeres Simone Pormes begint op zevenjarige leeftijd op drums. Vanaf haar vijftiende jaar is ze actief als zangeres in onder andere de Pasadena Dream Band. Suzanne Mangar komt via ...
Volledige biografie...

Bezetting

Simone Pormes   zang
Suzanne Mangar   zang
Lisa Salhuteru   zang

Genoemd in de biografie van

1989   Fluitsma & Van Tijn

Biografie Girlstreet

Damestrio Girlstreet maakt dansbare popmuziek, geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn. De twee producers zijn ook verantwoordelijk zijn voor de composities. Zangeres Simone Pormes begint op zevenjarige leeftijd op drums. Vanaf haar vijftiende jaar is ze actief als zangeres in onder andere de Pasadena Dream Band. Suzanne Mangar komt via een jongerenkoor in haar geboorteplaats Deventer in contact met Lisa Salhuteru. De twee zingen ongeveer drie jaar in Candy Dulfer’s Funky Stuff en verzorgen ook achtergrondvocalen in de band van Sue Chaloner. Het trio werkt een half jaar aan het repertoire voordat in 1989 de eerste single Next To You verschijnt. Het liedje wordt geen hit en de singles Turn It Into Love (o.a. TROS Paradeplaat) en Got To Have (verkozen tot zogenaamde LOK-schijf bij het radioprogramma de Avondspits) komen in 1990 niet verder dan de tipparade van de Top 40. Simone Pormes schrijft in 1993 het titelnummer voor de film Angie van Martin Lagestee. Ze zingt achtergrondvocalen in de bands van onder meer Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato en Berget Lewis en schrijft mee aan het debuutalbum van Edsilia Rombley. Via haar eigen Storybook Music Publishing verschijnt in 2008 het soloalbum This Heart of Mine. Mangar en Salhuteru blijven na Girlstreet als achtergrondzangeressen actief.

Discografie Girlstreet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Girlstreet

Audio/Video Girlstreet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer