Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GITBOX!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Gitbox!

Periode

1994 - 2010

Genre

alternative, country, lo-fi

Gitbox!

Groep uit Nijmegen start met lo-fi-liedjes en stapt gaandeweg over op klassieke country, folk en pop.
Volledige biografie...

Bezetting

Martijn Blankestijn   achtergrondzang, basgitaar, toetsinstrumenten
Peter Palermo   drums
Maarten Verdwaald   gitaar, toetsinstrumenten
Roeland van Niele   gitaar, zang

Overige muzikanten

Herman Antonisse   drums
Wilf Plum   drums
Phil Harder   basgitaar
Camille Courbois   basgitaar, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1987   Poppi Uk
1987   Shanks
1990   Poppi Uk
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Gitbox!

Groep uit Nijmegen start met lo-fi-liedjes en stapt gaandeweg over op klassieke country, folk en pop.

1994

Gitbox! wordt in Nijmegen opgericht door Roeland van Niele en Maarten Verdwaald van The Shanks, de Amerikaan Phil Harder en drummer Herman Antonisse.

Shanks

1995

Gitbox! speelt op het Fast Forward Festival in Nijmegen, een festival dat zich richt op lo-fi muziek. Op Brinkman Records verschijnt de eerste cd, Our Lady Of The Highway, waarop droevige liedjes te horen zijn, sterk refererend aan de lo-fi pop van Smog. Het album is geproduceerd door Frans Hagenaars. De critici reageren enthousiast. Op het album is de nieuwe drummer Wilf Plum te horen.

Frans Hagenaars

1996

Last Night I Dreamed Of Gary, Indiana een 10" EP met nummers uit de beginperiode van Gitbox! komt uit. De plaat wisselt lofi-countryliedjes af met geluidscollages en punkklassiekers.

1998

Met nieuwe aanwinsten Peter Palermo (drums, ex-Indian Summer) en Camille Courbois (bas, ex-Fur Tips) wordt de derde cd Soulsharks opgenomen. Op het album een mengeling van klassieke country, folk en mainstreampop. Gitbox! treedt op tijdens het Lowlands festival en in het voorprogramma van hun muzikale helden, Sparklehorse.

Indian Summer

2000

Na een lange stilte duikt Gitbox! op met een bijdrage aan de in beperkte oplage uitgebracht kerst-cd van VPRO's programma De Avonden.

2001

De nieuwe single The Low Road verschijnt in april bij het label Munich gevolgd door het album Steering by the stars.

2003

Gitbox! is met het nummer Curse and Sigh vertegenwoordigd op de compilatie But You Don't Really Care For Music, Do You? van het hometaperslabel Living Room Records.

2004

Na vijf jaar bij de band te hebben gespeeld verlaat Camille Courbois Gitbox! Toetsenist Martijn Blankestijn (Furtips) neemt zijn baspartijen over. Het nieuwe album wordt geproduceerd door de Amerikaan John Morand (Cracker, Labradford, Sparklehorse, Hanson).

Furtips

2005

Gitbox! Songs For Shiftless Days verschijnt in september bij Living Room Records. Het grootste gedeelte van de spaarzaam gearrangeerde plaat is live en in 1 take opgenomen. Gastbijdragen zijn van Camille Courbois en de Belgische muzikant Pascal Deweze (Metal Molly, Chitlin' Fooks). De groep staat in november op Crossing Border.

Chitlin’ Fooks

2010

Gitbox! neemt in januari afscheid van het publiek, met de uitgave van het laatste (vinyl)album Between A Half Heart And A Full Moon (23 januari) en een afscheidsoptreden in Merleyn te Nijmegen. Drummer Peter Palermo treedt toe tot Okieson.

Okieson

Discografie Gitbox!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gitbox!

Audio/Video Gitbox!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer