Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GOMPIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 2000

Gompie

Gompie is het uiterst lucratieve project van producer Peter Koelewijn en Rob Peters, directeur van platenmaatschappij RPC en later van Captain Rob Records. De laatste hoort tijdens een bezoek aan café Gompie te Nijmegen de hit Living Next Door To Alice van Smokie. Telkens na de naam Alice in het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Peters (2)   componist, producer, tekstschrijver
Peter Koelewijn   tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Cindy Schuurink   achtergrondzang
Regina Leenders   achtergrondzang

Genoemd in de biografie van

1993   Rob Peters (2)
1995   Peter Koelewijn

Biografie Gompie

Gompie is het uiterst lucratieve project van producer Peter Koelewijn en Rob Peters, directeur van platenmaatschappij RPC en later van Captain Rob Records. De laatste hoort tijdens een bezoek aan café Gompie te Nijmegen de hit Living Next Door To Alice van Smokie. Telkens na de naam Alice in het refrein draait de DJ het geluid weg en zingt de hele zaal 'Alice, who the fuck is Alice?' Peters hoort een hit in dit idee en een dag later neemt Koelewijn het nummer op. Onder de naam Gompie wordt de single Alice, Who The X Is Alice? een wereldhit.

Discografie Gompie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gompie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer