Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GORGONZOLA LEGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Gorgonzola Legs

Periode

1984 - 1989

Genre

experimenteel, pop/rock

Gorgonzola Legs

Gorgonzola Legs is een audiovisueel collectief uit IJmuiden dat experimentele muziek maakt op basis van improvisaties. Na drie cassettes op het onafhankelijke label Exart Cassettes, met gastbijdragen van locale muzikanten, verschijnt in 1988 de cd Piscatorial Debris. Het album komt voort uit een soundtrack bij een twintig minuten durende videofilm ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jos van Duijne   gitaar
Herman te Loo   altsaxofoon, klarinet, piano, sopraansaxofoon, zang
Hessel Veldman   basgitaar, elektronica, gitaar, piano, synthesizer
Gert-Jan Prins   drums, elektronica, percussie, sampler, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Masaki Oishi   zang
Martijn Swart   blaasinstrumenten
Ruud Junge   hoorn

Biografie Gorgonzola Legs

Gorgonzola Legs is een audiovisueel collectief uit IJmuiden dat experimentele muziek maakt op basis van improvisaties. Na drie cassettes op het onafhankelijke label Exart Cassettes, met gastbijdragen van locale muzikanten, verschijnt in 1988 de cd Piscatorial Debris. Het album komt voort uit een soundtrack bij een twintig minuten durende videofilm van Henry van Kleeff, opgenomen tijdens een performance in het Witte Theater te IJmuiden. Op de cd zijn fragmenten van de soundtrack gemixt met een zestal, in een vishal opgenomen improvisaties. De vaste kern van muzikanten (Herman te Loo, Gert-Jan Prins, Hessel Veldman en Jos van Duijne) wordt live regelmatig aangevuld door Martijn Swart (tuba), Masaki Oishi (zang) en Jon Rose (cello).

Discografie Gorgonzola Legs

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gorgonzola Legs

Audio/Video Gorgonzola Legs

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer