Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GOTTFRIED MICHAEL KOENIG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

gottfried michael koenig

Periode

05-10-1926 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Gottfried Michael Koenig

Gottfried Michael Koenig studeert muziek in Braunschweig, Detmold en Keulen, en computerkunde in Bonn. Van 1954 tot 1964 is hij medewerker in de studio voor elektronische muziek te Keulen. In de periode 1964 tot1986 is hij artistiek directeur van het Instituut voor Sonologie in Utrecht. Koenig creëert instrumentale composities ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Genoemd in de biografie van

1948   Tera de Marez Oyens
1959   Konrad Boehmer
1964   Luctor Ponse
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Gottfried Michael Koenig

Gottfried Michael Koenig studeert muziek in Braunschweig, Detmold en Keulen, en computerkunde in Bonn. Van 1954 tot 1964 is hij medewerker in de studio voor elektronische muziek te Keulen. In de periode 1964 tot1986 is hij artistiek directeur van het Instituut voor Sonologie in Utrecht. Koenig creëert instrumentale composities en composities met elektronische klanken naast computerprogramma's voor de beschrijving en compositie van muzikale structuren. Zijn verzamelde teksten 'Ästhetische Praxis', zijn in 6 delen uitgegeven bij Pfau-Verlag in Saarbrücken.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gottfried Michael Koenig

Audio/Video Gottfried Michael Koenig

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer