Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRACHTENFESTIVAL

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

klassiek

Online

website

Grachtenfestival

De Stichting Grachtenfestival organiseert sinds 1997 jaarlijks de opening van het klassieke muziekseizoen. Op tal van bijzondere locaties in Amsterdam worden ruim 150 concerten uitgevoerd. In het programma zijn ook altijd concerten voor kinderen opgenomen: het Kindergrachtenfestival. In 2010 lijkt het festival door een tekort aan sponsorgeld opgeheven te worden, ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2005   Frommermann
2007   Karin Strobos

Biografie Grachtenfestival

De Stichting Grachtenfestival organiseert sinds 1997 jaarlijks de opening van het klassieke muziekseizoen. Op tal van bijzondere locaties in Amsterdam worden ruim 150 concerten uitgevoerd. In het programma zijn ook altijd concerten voor kinderen opgenomen: het Kindergrachtenfestival. In 2010 lijkt het festival door een tekort aan sponsorgeld opgeheven te worden, maar er kan een doorstart worden gemaakt. Het meerdaagse festival sluit traditiegetrouw af met het vermaarde Prinsengrachtconcert. De organisatie hiervan is niet in handen van de Stichting Grachtenfestival.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Grachtenfestival

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer