Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRANT & FORSYTH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Grant & Forsyth

Periode

1984 - heden

Genre

amusementsmuziek, country, pop

Online

Officiële website

Grant & Forsyth

Voormalig leden van de Britse groep Guys 'n Dolls, opgericht in 1975 als Engelse tegenhanger van Abba. In 1980 verhuizen zij naar Nederland waar ze met producer Gerard Stellaard gaan werken. Wanneer Guys 'n Dolls in 1984 uit elkaar gaat, gaan Grant & Forsyth als duo verder en houden zij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dominic Grant   zang
July Forsyth   zang

Genoemd in de biografie van

1987   Peter Koelewijn
1990   Peter Koelewijn
2001   Peter Koelewijn
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Grant & Forsyth

Voormalig leden van de Britse groep Guys 'n Dolls, opgericht in 1975 als Engelse tegenhanger van Abba. In 1980 verhuizen zij naar Nederland waar ze met producer Gerard Stellaard gaan werken. Wanneer Guys 'n Dolls in 1984 uit elkaar gaat, gaan Grant & Forsyth als duo verder en houden zij zich, net als Saskia & Serge en geholpen door ondermeer producer Peter Koelewijn, op in de commerciële countryhoek. Hiermee zijn zij zeer succesvol. Zij scoren ook een aantal hits met enkele jaren zestig klassiekers. Dominic Grant maakt in 2010 een standbeeld van de overleden ouders van René Froger. Grant & Forsyth zijn te gast tijdens Toppers In Concert 2013 in de Amsterdam ArenA.

Discografie Grant & Forsyth

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Grant & Forsyth

Audio/Video Grant & Forsyth

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer