Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRANT & FORSYTH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1984 - 2020

Genre

amusementsmuziek, country, pop

Grant & Forsyth

Dominic Grant en Julie Forsyth zijn lid van de Britse groep Guys 'n Dolls, opgericht in 1975 als Engelse tegenhanger van Abba. In 1980 verhuist het echtpaar naar Nederland waar ze met producer Gerard Stellaard gaan werken. Wanneer Guys 'n Dolls in 1984 uit elkaar gaat, gaan Grant & Forsyth ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dominic Grant   zang
Julie Forsyth   zang

Genoemd in de biografie van

1987   Peter Koelewijn
1990   Peter Koelewijn
2001   Peter Koelewijn
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Grant & Forsyth

Dominic Grant en Julie Forsyth zijn lid van de Britse groep Guys 'n Dolls, opgericht in 1975 als Engelse tegenhanger van Abba. In 1980 verhuist het echtpaar naar Nederland waar ze met producer Gerard Stellaard gaan werken. Wanneer Guys 'n Dolls in 1984 uit elkaar gaat, gaan Grant & Forsyth als duo verder en houden zij zich, net als Saskia & Serge en geholpen door onder meer producer Peter Koelewijn, op in de commerciële countryhoek. Hierin zijn ze zeer succesvol. Ze scoren een aantal hits met jaren zestig klassiekers. Dominic Grant maakt in 2010 een standbeeld van de overleden ouders van zanger René Froger, met wie hij bevriend is. Grant & Forsyth zijn twee keer te gast tijdens Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA. Dominic Grant overlijdt op 18 november 2020 op 71-jarige leeftijd.

Discografie Grant & Forsyth

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Grant & Forsyth

Audio/Video Grant & Forsyth

Video Grant & Forsyth

Dominic Grant & Julie For...
Dominic Grant & Julie Forsyth *Talking In Your Sleep**
Grant & Forsyth - Love Gr...
Grant & Forsyth - Love Grows (2008)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dominic Grant & Julie Forsyth *Talking In Your Sleep**

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer