Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRAVEDIGGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

psychobilly, rock'n'roll

Online

Officiƫle website

Gravediggers

Trio uit Groningen, in 1993 ontstaan na een optreden op het dak van het tegenwoordige Springs gebouw op de Grote Markt. Na het spelen van rockabilly tijdens rock-'n-roll dansschoolavonden, bruiloften en partijen wordt het repertoire stukken pittiger. Het geluid van de groep wordt vergeleken met dat van Reverend Horton Heat, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Wouter Zimmerman   contrabas
Chriz Garrit   gitaar, zang
Martin de Ruiter (2)   achtergrondzang, drums

Genoemd in de biografie van

2002   AA & The Doctors

Biografie Gravediggers

Trio uit Groningen, in 1993 ontstaan na een optreden op het dak van het tegenwoordige Springs gebouw op de Grote Markt. Na het spelen van rockabilly tijdens rock-'n-roll dansschoolavonden, bruiloften en partijen wordt het repertoire stukken pittiger. Het geluid van de groep wordt vergeleken met dat van Reverend Horton Heat, AC/DC, The Cramps en Johnny Burnett. De groep doet optredens door heel Nederland en is onder meer te zien op Euroslag, Metropolis en Bevrijdingspop en samen met o.a. Demented Are Go, Zeke en Turbonegro. De afzonderlijke bandleden maken ook deel uit van Jammah Tammah, The Drugs, ODBABE, Groningsch Salon Orkest, Wild Berries, AA @ The Doctors, T99 en Nieuwstad. Vanaf 2003 werken de Gravediggers aan nieuw materiaal. De band gaat in 2005 op tournee door Spanje. Na enige jaren van stilte verschijnt in 2009 op vinyl het album El Still Digging.

Discografie Gravediggers

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Gravediggers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer