Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GREAT MINDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

FunX Award, hiphop, Nederhop, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Great Minds

Great Minds is een supergroep die bestaat uit de rappers Winne, Jiggy Djé, Sticks en producer Dr. Moon (Jeremy Waterloo). Jiggy Djé won in 2005 de publieksprijs tijdens de Grote Prijs Van Nederland en werkte eerder samen met onder anderen Pete Philly, Spacekees en Unorthadox. Winne is onder meer bekend ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sticks   rap, tekstschrijver
Dr. Moon   producer
Jiggy Djé   rap, tekstschrijver
Winne   rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

2013   Jiggy Djé

Biografie Great Minds

Great Minds is een supergroep die bestaat uit de rappers Winne, Jiggy Djé, Sticks en producer Dr. Moon (Jeremy Waterloo). Jiggy Djé won in 2005 de publieksprijs tijdens de Grote Prijs Van Nederland en werkte eerder samen met onder anderen Pete Philly, Spacekees en Unorthadox. Winne is onder meer bekend van zijn album Winne Zonder Strijd (2009). Sticks is afkomstig uit de succesvolle hiphopformatie Opgezwolle en het collectief Fakkelteitgroep. Hij maakt in 2012 de plaat Stick Bukowski met producer Dr. Moon die sinds 1999 lid is van Wu-Tang. Het idee voor Great Minds wordt geopperd tijdens Lowlands 2009 en uitgewerkt op de Herman Brood Academie in Utrecht waar de groepsleden werkzaam zijn. De opnamen voor het album Great Minds vinden plaats in Parijs. De cd bevat gastbijdragen van Typhoon, SirOJ, Kleine Viezerik, Yung Felix en Rico. Het album komt in juni 2013 binnen op de tweede plaats van de Album Top 100. Het is tot dan toe niet eerder voorgekomen dat een Nederlandstalige hiphopplaat zo hoog in de hitlijst debuteert. Great Minds staat in 2013 op Lowlands. Hun album komt voor in vele jaarlijsten als beste album van 2013 en wordt bekroond met diverse awards.

Discografie Great Minds

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Great Minds

Audio/Video Great Minds

Video Great Minds

Great Minds - Doag ft. Kl...
Great Minds - Doag ft. Kleine Viezerik & Yung Felix
Aflevering 1 - De N86ies ...
Aflevering 1 - De N86ies van Great Minds #GMN86IES
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Aflevering 1 - De N86ies van Great Minds #GMN86IES

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer