Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GROF GESCHUT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - 2002

Genre

Nederlandstalig, rock

Grof Geschut

Nederlandstalige rockband die vrouwvriendelijke nummers met ballen speelt.
Volledige biografie...

Bezetting

Leonie Van Der Klein   gitaar, zang
Thyn Teeuwissen   drums
Jelle Kuyper   gitaar
Hans Paulides   basgitaar

Overige muzikanten

Olivier Schutte   gitaar
Lodewijk Schutte   drums

Genoemd in de biografie van

1990   Ricky Koole
1994   Deire
1999   Arthur Umbgrove
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Grof Geschut

Nederlandstalige rockband die vrouwvriendelijke nummers met ballen speelt.

1997

In een Haags theatercafé werken de muzikanten Leonie van der Klein, Hans Paulides en technicus Olivier Schutte samen. Als Van der Klein voor de gein een eigen liedje zingt ontstaat het idee deze in de oefenruimte op te nemen. Broer Lodewijk Schutte mag mee drummen.

1998

In de oefenruimte ontstaat een eigen geluid dat op demo's wordt vastgelegd. Een verzendronde naar de platenmaatschappijen levert al snel een deal op met het label S.M.A.R.T.. Om de groep live te zien wordt in allerijl een concert als voorprogramma bij Van Dik Hout geregeld door de platenmaatschappij. In de zomer neemt de groep onder leiding van producenten producent Frans Hagenaars en Sander Jansen de cd Meer op. Daarna verlaten de broers Schutte de band om meer tijd te besteden aan hun andere groepen Deire en Jimmyhat. In november verschijnt de single Moe. Radio 3 draait de plaat regelmatig maar de single blijft steken in de Tipparade.

Frans Hagenaars Jimmyhat Sander Janssen Van Dik Hout

1999

In januari verschijnt de cd. In maart start een tournee langs ruim 40 Nederlandse podia. Als tweede single komt in april een nieuw opgenomen versie (met intro) van het nummer Heel Veel Hebben uit. De band toert langs de studentensteden tijdens de Postbank studententoer. De band staat bovendien op de Uitmarkt.

2000

Zoals de titel al aangeeft bevat Twaalf twaalf nieuwe liedjes. Het tweede album is geproduceerd door Peer Rave. Tijdens de Marlboro Flashback tour speelt de band nummers van The Police. In het najaar verzorgt Grof Geschut op uitnodiging van zanger Dinand Woesthof het voorprogramma van Kane.

Peer Rave

2002

Grof Geschut tourt in het voorjaar samen met Skik en Te Water in het kader van de Nieuw Nederlands Peil Theatertour 2002. Drummer Teeuwissen is naast Grof Geschut ook verantwoordelijk voor samples en andere geluidseffecten bij Burma Shave. De band werkt aan nieuwe liedjes en zoekt naar een nieuwe platenmaatschappij. Als de zoektocht geen resultaat oplevert, heft de band zich op zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. In de zomer bundelen Olivier Schutte en Hans Brussee (I$I$, Spasmodique) hun krachten in Oak waarvan twee jaar later het album Building Steam verschijnt. De plaat bevat ingetogen popsongs die op geïmproviseerde wijze tot stand zijn gekomen en zijn geïnspireerd door het invloedrijke album Spirit Of Eden van Talk Talk.

Burma Shave I$i$ Oak Skik

2003

Olivier Schutte speelt mee in de nieuwe Nederlandstalige band Kanis waarvan in 2004 het debuutalbum Hier en Nu uitkomt.

Kanis

Discografie Grof Geschut

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Grof Geschut

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer