Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRUMPYHEAD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Grumpyhead

Periode

1996 - 2002

Genre

big beat

Grumpyhead

Amsterdamse band die triphop, jungle, house, chemical beats en metalgitaren combineert. Grumpyhead maakt een vliegende start en weet een uiteenlopend publiek aan te spreken.
Volledige biografie...

Bezetting

Max Ohlenschlager   rap
Nidea   producer, toetsinstrumenten, zang
Robert Moorman   gitaar, producer

Overige muzikanten

Rob Klerkx   drums
Marc (1)   drums
Benjamin de Wit   rap

Genoemd in de biografie van

1990   Marshmellows
1991   Caesar
1997   Miss Djax
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Grumpyhead

Amsterdamse band die triphop, jungle, house, chemical beats en metalgitaren combineert. Grumpyhead maakt een vliegende start en weet een uiteenlopend publiek aan te spreken.

1996

In juni begint Robert Moorman alias Sonic Spacehead de formatie Grumpyhead. Het gaat het viertal direct voor de wind want de band wordt tweede in de categorie 'house' tijdens de Grote Prijs van Nederland. Tezelfdertijd wordt Grumpyhead getekend door het Eindhovense Djax-label. Overigens zijn de bandleden al langer met muziek bezig. Zo is Moorman één van de oprichters van Wicked Wonderland, die in 1996 op Pinkpop speelt, en speelde hij gitaar in Orange en Little Furry Things.

Little Furry Things Orange Wicked Wonderland

1997

Grumpyhead In de zomer verschijnt het debuutalbum Grumpyhead. De pers is lovend over de schijf en trekt vergelijkingen met soortgelijke Britse acts als The Prodigy en Death In Vegas. Met Radioactive komt ook een cdsingle uit. Deze bevat een aantal remixen van het gelijknamige nummer.

1998

Met een goed ontvangen debuut treedt Grumpyhead vrijwel wekelijks op in het Nederlandse clubcircuit. De optredens worden ondersteund met videobeelden. Hiervoor is Armin Droge verantwoordelijk die onder meer samenwerkt met Eboman. Rapper Max Ohlenschlager (alias Maximus Prime) vervangt Benjamin de Wit.

Eboman

1999

Halverwege de maand maart treedt Grumpyhead op tijdens het South By South West Festival in Texas. In de eerste helft van het jaar werken de leden van Grumpyhead in hun thuisstudio aan de tweede cd. Drummer Marc verlaat de band.

2000

Perfectionist Moorman is niet snel tevreden over de opname-resultaten voor het tweede album waardoor de plaat ook dit jaar niet wordt uitgebracht. Zangeres Nidea is wegens ziekte lange tijd uit roulatie. Ohlenschlager is naast rapper ook 'spoken word' artiest, schrijver voor muziekblad FRET en geluidsman bij de band Seesaw. Moorman schrijft een column in het blad Music Maker en maakt een remix van het nummer Best Day Of My Life van de groep Handsome 3Some.

Handsome 3some Seesaw

2001

Voormalige Grumpyhead-rapper Benjamin de Wit vormt samen met producer/muzikant Nicolay de 2Step-formatie BLVR waarvan in februari de eerste demo verschijnt (dan nog onder de naam Unconscious).

BLVR

2002

Grumpyhead werkt hard aan het afronden van het nieuwe album en bijbehorende single. De plaat wordt echter nooit uitgebracht. Robert Moorman is actief met Noizlabs, een audiovisueel bedrijf dat opdrachten krijgt voor o.a. MTV en RTL 4 (een aflevering in de serie Xpedition To The Source). Noizlabs maakt ook remixen (voor o.a. de band Mist) en treedt op als VJ-act.

Mist

2005 - 2006

Maximus brengt in 2005 zijn solodebuutalbum Make A Difference uit. Samen met MiC (ex-Reunited Skillz) vormt hij daarna het rapduo De Nomaden.

Discografie Grumpyhead

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Grumpyhead

Audio/Video Grumpyhead

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer