Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GRUPO MELAO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Grupo Melao

Periode

2000 - heden

Genre

merengue, samba

Grupo Melao

Grupo Melao is een merengue-ensemble met voornamelijk muzikanten uit de Dominicaanse Republiek onder leiding van pianist Roberto Cuello Ramirez.
Volledige biografie...

Bezetting

Freddy Cruz   tambora
Romey Santana   zang
Oscar Vasquez   saxofoon, zang
Felix Rodriguez   basgitaar, zang
Roberto Cuello Ramirez   piano, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Martia Stefania   timbales

Biografie Grupo Melao

Grupo Melao is een merengue-ensemble met voornamelijk muzikanten uit de Dominicaanse Republiek onder leiding van pianist Roberto Cuello Ramirez.

1989 - 1999

Grupo Melao Pianist Roberto Cuello Ramirez (Santa Domingo, 1968) doet meerdere tournees met de band Rasputin uit de Dominicaanse Republiek. De band reist door de Verenigde Staten en Europa. In 1989 vestigt de pianist zich in Nederland waar hij in 1990 het twaalf man sterke merengueorkest Huracan opricht met voornamelijk muzikanten uit de Dominicaanse Republiek. Met deze band maakt hij twee albums vol merengue en salsa, aangevuld met cumbia en bolero's. Huracan speelt op diverse podia en festivals als de Antilliaanse Feesten, Open Tropen en het Afro Caribbean Festival, maar ook in andere Europese landen waaronder Griekenland en Turkije.

2000 - 2001

Uit Huracan komt de zeskoppige band Grupo Melao voort met Roberto Cuello als orkestleider, componist, arrangeur en pianist. In het najaar van 2001 verschijnt het eerste album van Grupo Melao. De cd Mis Dos Amores ...Merengue y Bachata bevat naast zes merenguetracks (waaronder een snelle versie van de klassieker Guantanamera) ook drie rustige bachatas.

2002 - 2003

Naast Grupo Melao is Roberto Cuello Ramirez ook actief als (gast)muzikant in andere ensembles. In juni 2003 voegt hij zich bij de latin-jazzgroep Latineo dat wordt opgericht door drummer Mark de Jong. Het internationale ensemble bestaat verder uit Konstantin Klashtorni uit de Oekraïne (tenorsaxofoon), Francois Chanut uit Frankrijk (contrabas) en Arndt Beckrnan uit Duitsland (percussie). De band speelt een mix van Cubaanse ritmes en Noord-Amerikaanse jazzharmonieën. Latineo brengt de cd Cuban Jazz uit en wint tijdens het Rhintown Jazz Festival 2003 te Wageningen de Rein Heij Jazz Award voor nieuw talent.

2004

Roberto Cuello speelt ook mee in de begeleidingsband van zanger/trompettist Blaise Kintaki, een singer-songwriter uit Kongo. Met de groep Kintaki speelt hij traditionele muziek uit Afrika en Zuid-Amerika vermengd met jazz, blues en rumba. De nummers zijn geschreven in het Frans, Engels en Lingala op het ritme van de Kongolese folk en Europese popmuziek.

Discografie Grupo Melao

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Grupo Melao

Audio/Video Grupo Melao

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer