Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUIBERT VRIJENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

10-08-1943 - 29-01-2012

Genre

hedendaags

Pseudoniemen

Gé Vrijens

Guibert Vrijens

Guibert (Gé) Vrijens (10 augustus 1943, Kanne België) studeert trompet, contrabas en compositie aan de conservatoria van Maastricht, Arnhem en Amsterdam. Hij start zijn carrière bij het Limburgs Orkest en gaat vervolgens spelen bij het Overijssels Philharmonisch Orkest. Na deze periode speelt hij enkele jaren bij het Nederlands Balletorkest. Van ...
Volledige biografie...

Biografie Guibert Vrijens

Guibert (Gé) Vrijens (10 augustus 1943, Kanne België) studeert trompet, contrabas en compositie aan de conservatoria van Maastricht, Arnhem en Amsterdam. Hij start zijn carrière bij het Limburgs Orkest en gaat vervolgens spelen bij het Overijssels Philharmonisch Orkest. Na deze periode speelt hij enkele jaren bij het Nederlands Balletorkest. Van 1969 tot 2008 is hij contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Met dit orkest speelt hij met alle groten der aarde in Europa, de Verenigde Staten, Australië en Japan. Van 1983 tot 1994 is hij hoofdvakdocent contrabas aan het Sweelinck Conservatorium. Met Harry Emmery op pizzicato bespeelde contrabas vormt hij het jazzduo Simply Bass. Regelmatig treedt Gé Vrijens op als solist in het binnen- en buitenland. Voor contrabas componeert, arrangeert en produceert hij vele stukken die internationaal uitgevoerd worden.

Discografie Guibert Vrijens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Guibert Vrijens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer