Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUILLERMO CELANO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

gitaar, jazz

Online

Officiële Website

Guillermo Celano

Guillermo Celano is een gitarist geboren in 1977 te Buonos Aires, Argentinië. Vanaf 1999 woont hij Amsterdam en gaat daar studeren aan het Conservatorium. Hij behaalt zijn Master Compositie bij Pablo Escande. De gitarist speelt bij diverse ensembles zoals het Narcissus Quartet, Stefan Lievestro 6 en de Thelonius 4. Bij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Biografie Guillermo Celano

Guillermo Celano is een gitarist geboren in 1977 te Buonos Aires, Argentinië. Vanaf 1999 woont hij Amsterdam en gaat daar studeren aan het Conservatorium. Hij behaalt zijn Master Compositie bij Pablo Escande. De gitarist speelt bij diverse ensembles zoals het Narcissus Quartet, Stefan Lievestro 6 en de Thelonius 4. Bij het Tyrone label brengt hij meerdere albums uit, voornamelijk met de groep Celano/Bagianni Group. In 2012 wint hij de North Sea Jazz Composition Task. De jury motiveert de keuze voor Celano als volgt: 'Guillermo Celano is vorm-vast qua compositie zonder in clichés te vervallen, heeft een brede muzikale oriëntatie. Hij integreert traditionele elementen in nieuwe inzichten en maakt gebruik van interessante instrumentatie.' De première van de compositie is op North Sea Jazz 2013.

In bezetting van

Celano/Baggiani Group   gitaar
Thelonious 4   gitaar

Discografie Guillermo Celano

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Guillermo Celano

Audio/Video Guillermo Celano

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer